Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Ο καιρός το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου και μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές αναμένονται λίγα φαινόμενα με ασθενείς βροχοπτώσεις.

Την 28η Οκτωβρίου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες στα βόρεια ενώ στις νοτιότερες περιοχές 2 με 3 βαθμούς υψηλότερες.

Αναλυτικά ο καιρός από την ΕΜΥ για το τριήμερο που ακολουθεί:

Tι καιρό θα κάνει την 28η Οκτωβρίου

Ο καιρός την 28η Οκτωβρίου προβλέπεται γενικά αίθριος και μόνο στη δυτική - κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και στην Κρήτη θα υπάρχουν νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με λίγες ασθενείς τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά, τα βόρεια και τις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 5 μποφόρ και το Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες στα βόρεια ενώ στις νοτιότερες περιοχές 2 με 3 βαθμούς υψηλότερες.

Καιρός 
Πηγή: ΕΜΥ

Ο καιρός το Σάββατο (29/10)

Ο καιρός το Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος. Στα ανατολικά ηπειρωτικά (Θεσσαλία, Στερεά) και την Κρήτη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες κατά τις μεσημβρινές ώρες με μικρή πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς βροχές κυρίως στα βόρεια της Κρήτης.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και στα βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά έως 4, στα ανατολικά 4 με 6 και το Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά.

καιρός 
Πηγή: ΕΜΥ

Αίθριος ο καιρός την Κυριακή, πού αναμένονται βροχές

Την Κυριακή (30/10) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Στα ανατολικά ηπειρωτικά (Θεσσαλία, Στερεά, Πελοπόννησο) και την Κρήτη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5, και στα ανατολικά και το Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί σε κανονικές τιμές για την εποχή.

Η πρόγνωση του meteo.gr

Γενικά καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν στη χώρα μέχρι και την Κυριακή 30/10, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Αναλυτικότερα, αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά, τις θερμές ώρες της ημέρας. Ιδιαίτερα σήμερα υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βροχών στα ορεινά ηπειρωτικά μετά το μεσημέρι και το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή πτώση σήμερα κυρίως στα ηπειρωτικά εξαιρουμένων των δυτικών ηπειρωτικών και την Παρασκευή κυρίως στα κεντρικά και νότια. Η πτώση, που εκτιμάται ότι σε αρκετές περιοχές, κυρίως στα κεντρικά και νότια, θα ξεπεράσει τους 5 βαθμούς Κελσίου, θα φέρει τη θερμοκρασία στα κανονικά περίπου για την εποχή επίπεδα.

Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα παρουσιάσουν ενίσχυση φτάνοντας την Παρασκευή και το Σάββατο τα 6 έως 7 Μποφόρ. Στο Ιόνιο αναμένεται να επικρατήσουν ανατολικοί άνεμοι που δεν θα ξεπερνούν τα 4 έως 5 Μποφόρ.

 

iefimerida.gr


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael