Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Νοσταλγία...

«Παλιά οι άνθρωποι επισκεπτόντουσαν συχνότερα ο ένας τον άλλον. Δεν τόνιζαν ότι τα σπίτια τους δεν ήταν βαμμένα, δεν είχαν συμπλέγματα κατωτερότητας σε σχέση με αυτούς που είχαν μεγαλύτερα και πιο όμορφα διακοσμημένα σπίτια... ».
Δεν συγκρίνονταν πραγματικά μεταξύ τους, είχαν επίγνωση του γεγονότος ότι ο καθένας είχε όσα περισσότερα μπορούσε, ότι ο καθένας είχε τις δικές του προτεραιότητες και τη δική του πορεία. Ήταν γνωστό τι θυσίες έκανε ο καθένας και για τι. Τα προσωπικά πράγματα δεν ήταν μέτρο της αξίας ενός ανθρώπου.
 
Στους ανθρώπους άρεσε να επισκέπτονται ο ένας τον άλλον και όσοι είχαν μοντέρνα σπίτια δεν στραβοπατούσαν όταν πήγαιναν στο μικροσκοπικό και στενό διαμέρισμα ενός φίλου, αντιθέτως, απολάμβαναν ο ένας τον άλλον.  Ο άνθρωπος πήγε στον άνθρωπο.  Όχι ο άνθρωπος στο σπίτι.
 
Δεν καλούσαμε τους φίλους μας μόνο όταν αλλάζαμε κάτι στο σπίτι και θέλαμε να δουν την καινοτομία στο σπίτι μας.  Και δεν περίμενα ειδικές προσκλήσεις για να επισκεφτώ έναν φίλο.
 - Έχεις  τηγανίτα;
 - Δεν έχω αυγά, θα έδινα...
 - Έχω ένα αυγό, θα το φέρω.
 Έτσι ήταν... Και, από τηγανίτα, έλεγε ιστορίες μέχρι τα μεσάνυχτα ή και μέχρι τα ξημερώματα.  Ο καλεσμένος κοιμόταν στον καναπέ του σαλονιού και ο οικοδεσπότης του πρόσφερε  πιτζάμες ή κάτι αυτοσχέδιο... και γελούσε μέχρι δακρύων με ορισμένους αυτοσχεδιασμούς.  Και το πρωί ο καλεσμένος και ο οικοδεσπότης έπιναν καφέ στο μπαλκόνι ή στην κουζίνα και έκαναν σχέδια για τις επόμενες συναντήσεις, για μια έξοδο στη φύση ή ίσως και για διακοπές μαζί.
 
Και όταν έφευγε ο καλεσμένος, ο οικοδεσπότης του έδινε πάντα κάτι καλό που είχε στο σπίτι: μια μαρμελάδα, ένα λουκάνικο, δύο μήλα... ή ίσως και μισή σοκολάτα.

- Irina Binder
 
 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael