Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Λαζάνια με κίμα και μείγμα τυριών

Τα πεντανόστιμα λαζάνια με κιμά συνδυάζονται με το ιδιαίτερο μείγμα τυριών για να σας κάνουν να ανυπομονείτε για το μεσημεριανό σας. Ο Πέτρος Συρίγος, άλλωστε, είναι εγγύηση.

Υλικά

18 μεγάλα φύλλα λαζάνια
700 γραμμ. κιμά μόσχου
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα στον τριφτή
2 στικ σέλινο ψιλοκομμένα
2 σκ. σκόρδου πολτοποιημένες
2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
3 κουταλιές της σούπας πελτέ τομάτας
1 (400 γραμμ.) κουτί αποφλοιωμένη ντομάτα
Φρέσκος βασιλικός
Μείγμα τυριών
400 γραμμ. ανθότυρο
250 ml γάλα
3 μεγάλα αυγά
180 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη
400 γραμμ. μοτσαρέλα τριμμένη
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς

Για την σάλτσα: Σε μια κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Όταν μαλακώσει, προσθέτετε τον κιμά και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά. Προσθέτετε το σέλερι, τα τριμμένα καρότα και σοτάρετε για περίπου 10 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο, την ρίγανη το αλάτι και το πιπέρι, μαγειρέψτε μέχρι να αρωματιστεί, για 3 λεπτά. Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας, μαγειρέψτε για 2 λεπτά ακόμη.

Πολτοποιήσετε το αποφλοιωμένο ντοματάκι σε μπλέντερ, προσθέστε στην κατσαρόλα και αφήστε να βράσει. Στη συνέχεια μειώστε τη θερμότητα σε χαμηλή θερμοκρασία και σιγοβράστε, για περίπου 15 λεπτά. Αφαιρέστε την από την φωτιά.

Μείγμα τυριών: Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί ανθότυρο, γάλα, αυγά, 100 γραμμ. παρμεζάνα, 200 γραμμ. μοτσαρέλα τριμμένη, μαϊντανό, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι.

Συναρμολόγηση: Απλώστε ομοιόμορφα 2 φλιτζάνια σάλτσα σε ένα ταψί ή πυρέξ. Τοποθετήστε φύλλα από λαζάνια πάνω από την σάλτσα. Απλώστε 2 φλιτζάνια μείγμα τυριού πάνω από τα λαζάνια. Επαναλάβετε εναλλάξ, τυριά, λαζάνια, κιμά δύο φορές ακόμα. Απλώστε ομοιόμορφα 2 φλιτζάνια σάλτσα πάνω από το πάνω στρώμα των ζυμαρικών. Πασπαλίστε ομοιόμορφα την υπόλοιπη μοτσαρέλα και την υπόλοιπη παρμεζάνα.

Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε 40 έως 45 λεπτά. Βγάλετε το αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να αφρατέψουν και να ροδίσουν τα τυριά, για 20 έως 25 λεπτά περισσότερο. Σερβίρετε με παρμεζάνα τριμμένη και ψιλοκομμένο βασιλικό.

petros-syrigos.com


 

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael