Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Καθηγητής Πανεπιστημίου Απολύθηκε γιατί φοιτητές έβρισκαν δύσκολο το μάθημά του!

Η απόλυση καθηγητή Πανεπιστημίου, κατόπιν αιτήματος φοιτητών που βρήκαν το μάθημά του πολύ δύσκολο, συνεχίζει να εγείρει αντιρρήσεις, με ορισμένους γονείς και καθηγητές να κάνουν λόγο για «εκπτώσεις» των ακαδημαϊκών προτύπων.

Ο Maitland Jones Jr., καθηγητής οργανικής χημείας, απολύθηκε από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης αφού περισσότεροι από 80 φοιτητές στο σύνολο των 350 ατόμων που συμμετέχουν στο μάθημα υπέγραψαν αναφορά διαμαρτυρίας για τις αξιολογήσεις, τους βαθμούς, τη διδασκαλία και τη βοήθεια που έλαβαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον Guardian.

Ο Τζόουνς, 84 ετών, έλαβε τον Αύγουστο επιστολή από τον πρύτανη με το οποίο τερματίζεται η σύμβασή του, όπως ανέφεραν οι New York Times.

Καθηγητές χημείας που αντιτάχθηκαν στην απόφαση έγραψαν σε αρκετούς κοσμήτορες του NYU, λέγοντας ότι ανησυχούσαν ότι η υπόθεση θα μπορούσε να υπονομεύσει την ελευθερία του διδακτικού προσωπικού και να αποδυναμώσει τις αποδεδειγμένες πρακτικές διδασκαλίας.

"Είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά και θέλουμε να πετύχουν οι φοιτητές, αλλά χρησιμοποιούμε εσφαλμένες και σε πολλές περιπτώσεις λανθασμένες μετρήσεις για την αξιολόγηση της επιτυχίας", ανέφερε σε ένα tweet η Stephanie Lee, μία από τους καθηγητές που υπέγραψαν την επιστολή.

"Μια συνέπεια αυτής της εσφαλμένης ευθυγράμμισης είναι ότι οι ενέργειές μας γίνονται καθοδηγούμενες από το φόβο".

Σύμφωνα με το ψήφισμα των φοιτητών, το μάθημα του Jones ήταν πολύ δύσκολο και οι φοιτητές δεν είχαν ούτε τους πόρους ούτε τη βοήθεια. Δεν έλεγε όμως ότι έπρεπε να απολυθεί ο καθηγητής.

"Σας προτρέπουμε να συνειδητοποιήσετε ότι ένα μάθημα με τόσο υψηλό ποσοστό αποχωρήσεων και χαμηλούς βαθμούς έχει αποτύχει να θέσει ως προτεραιότητα τη μάθηση και την ευημερία των φοιτητών και είναι μια αρνητική εικόνα του τμήματος χημείας καθώς και του ιδρύματος στο σύνολό του", αναφέρουν.

Ο Τζόουνς, ένας ευρέως αναγνωρισμένος καθηγητής, γνωστός για τη συγγραφή ενός εγχειριδίου οργανικής χημείας, δήλωσε στους Times ότι σκεφτόταν να συνταξιοδοτηθεί, αλλά ανησυχούσε για το τι θα μπορούσε να σημαίνει η απόφαση του NYU για άλλους καθηγητές και μέλη ΔΕΠ.

Εκπρόσωπος του NYU υπερασπίστηκε την απόλυση, τονίζοντας το υψηλό ποσοστό αποχωρήσεων φοιτητών και τις κακές αξιολογήσεις του μαθήματος. Η δήλωση ανέφερε ότι η απόφαση βασίστηκε επίσης σε καταγγελίες για αποβολές, μη ανταπόκριση, ενσυναίσθηση και έλλειψη διαφάνειας σχετικά με τη βαθμολόγηση.

 

ΠΗΓΗ


 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael