Τελευταια Νεα

6/trending/recent

Hot Widget


Type Here to Get Search Results !

Η Θεσσαλονίκη υποδέχθηκε την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της «ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΗΣ» από το Άγιον Όρος (φωτο)

Με την προϋπάντηση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας “Γερόντισσας” ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τον Πολιούχο Άγιο Δημήτριο

Από το απόγευμα της Δευτέρας 10 Οκτωβρίου, ξεκινούν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εορτή του πολιούχου της Θεσσαλονίκης, Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου.  

Στις 6:00 το απόγευμα, έμπροσθεν του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, πραγματοποιήθηκε η Προϋπάντηση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας «ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΗΣ», από την Ιερά Μονή Παντοκράτορος του Αγίου Όρους.

Την Ιερά Εικόνα εκόμισε ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Παντοκράτορος Γέρων Γαβριήλ μαζί με Παντοκρατορινούς πατέρες και την υποδέχθηκε κατόπιν σχετικής ευλογιάς ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου και Ηγούμενος της Ι.Μ. Βλατάδων κ. Νικηφόρος.

Στη συνέχεια με λιτανευτική πομπή μεταφέρθηκε προς τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.

Η Φιλαρμονική μπάντα του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης παιάνιζαν ύμνους κατά την διάρκεια της Λιτανείας.

Το στρατιωτικό άγημα μαζί με τους ιερείς και τις μοναχές πλαισίωσαν το ιερό θησαύρισμα.

Σύλλογοι με τις παραδοσιακές τους στολές, χριστιανικές αδελφότητες και πλήθος κόσμου έδωσαν το παρών.

Ήδη, το αναλυτικό πρόγραμμα και των λοιπών εκδηλώσεων, οι οποίες εφέτος έχουν ειδικά αφιερωθεί στην επέτειο συμπλήρωσεως εκατό (100) ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922, έχει αναρτηθεί από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και καθημερινά, από την Τρίτη 11 Οκτωβρίου μέχρι την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, έχει προγραμματισθεί και πρόκειται να πραγματοποιηθεί πλήθος λατρευτικών δραστηριοτήτων και άλλων ευκαιριών.

 

orthodoxianewsagency.gr

 


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael