Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Φλώρινα και Καστοριά: Συλλαλητήρια διαμαρτυρίας για φθηνή θέρμανση

Εμείς οι εργαζόμενοι στον κλάδο της ενέργειας γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυνατότητες που υπάρχουν στη χώρας μας για παραγωγή φθηνού ηλεκτρικού ρεύματος. Γνωρίζουμε τις δυνατότητες που υπάρχουν για να εξασφαλιστεί φθηνή θέρμανση αξιοποιώντας θερμική ενέργεια από τον ΑΗΣ Μελίτης για τη Φλώρινα και τη Μελίτη.

Αντί γι’ αυτό οι εργαζόμενοι και ο λαός αδυνατούν να ικανοποιήσουν αυτές τις βασικές ανάγκες. Βλέπουμε το λαό μας να βυθίζεται στην ενεργειακή φτώχια, να κινδυνεύει να παγώσει, ειδικά στην περιοχή μας που οι κλιματολογικές συνθήκες απαιτούν μεγαλύτερη κατανάλωση.

Αυτή η κατάσταση δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, που στήριξαν όλες οι κυβερνήσεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) και οι εκλεκτοί τους στην τοπική διοίκηση. Μια πολιτική που από την μία εξασφαλίζει υπέρογκα κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους, με φορο-απαλλαγές, επιδοτήσεις, ανεξέλεγκτη τοποθέτηση ΑΠΕ κ.α. και από την άλλη μας καταδικάζει στη φτώχια και την εξαθλίωση, τους εργαζόμενους του κλάδου σε μισθούς πείνας και εκμετάλλευση.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

Καμία αναμονή και ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική και στους «σωτήρες» που μας υπόσχονται ξανά προεκλογικά λύσεις στα προβλήματά μας. Να μην επιτρέψουμε η οργή μας και η αγανάκτηση να αξιοποιηθούν για την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού με τα ίδια ή με νέα υλικά από τις πολιτικές δυνάμεις που έχουν συμβάλει στην επίθεση στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα.

Γι΄ αυτό ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

ü Να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του ΑΗΣ Μελίτης. Να ολοκληρωθεί το δίκτυο τηλεθέρμανσης για Φλώρινα και Μελίτη. Να επεκταθεί και σε άλλους οικισμούς.

ü Καμιά διακοπή ρεύματος, ιδιαίτερα μέσα στο χειμώνα.

ü Κατάργηση ειδικών φόρων κατανάλωσης και ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης.

ü Δωρεάν καυσόξυλα σε χαμηλοσυνταξιούχους, ανέργους, οικογένειες με χαμηλό εισόδημα.

ü Αυξημένη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών ώστε κανένας μαθητής να μην ξεπαγιάζει στο σχολείο του.

ü Να γίνουν διαχειριστικές μελέτες για τα δημόσια δάση, διαφορετικά η υπόσχεση επιστροφής στο παλιό καθεστώς ξύλευσης για ατομικές ανάγκες θα μείνουν κενό γράμμα.

Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα 


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022, ώρα 17:00

στην Κεντρική Πλατεία της Φλώρινας

Κανένας μόνος του στο δύσκολο χειμώνα που ήδη έχει ξεκινήσει.

 -----------------------------------

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τη θέρμανση θα πραγματοποιηθεί και στη Καστοριά

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας Καστοριάς στις 12:30 το μεσημέρι.

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael