Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Ένα ακτινίδιο την ημέρα την πίεση (και όχι μόνο) κάνει πέρα

Θα έχεις ακούσει κι εσύ, πιθανώς θα έχεις πει επίσης, την έκφραση: ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα. Ωστόσο δεν είναι μόνο το μήλο που αξίζει αυτόν τον έπαινο. Υπάρχουν κι άλλα που λειτουργούν ως φάρμακα της φύσης.

Ξέρεις για παράδειγμα πόσο σπουδαίο για τον οργανισμό σου και την υγεία σου είναι το ακτινίδιο; Ξέρεις πόσους σημαντικούς τομείς επηρεάζει; Ξέρεις για παράδειγμα ότι βοηθάει να μειώσεις την αρτηριακή σου πίεση; Ή ότι βελτιώνει το άσθμα σου; Συνέχισε το διάβασμα και είμαστε σίγουροι πως θα το βάλεις άμεσα στο καθημερινό σου διατροφολόγιο αφού η λίστα των θετικών είναι πολύ μεγαλύτερη. Μας ευχαριστείς μετά…

1) Πίεση. Είναι γνωστές η ευεργετικές ιδιότητες ενός μήλου που έγινε και έκφραση. Το ακτινίδιο ωστόσο δεν έχει κάτι να… ζηλέψει. Ύστερα από επιστημονική μελέτη επιβεβαιώθηκε ότι 2-3 ακτινίδια την ημέρα ρίχνουν τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης πιο πολύ απ’ όσο ένα μήλο. Καταλαβαίνει κανείς πόσο σημαντικό είναι αυτό αφού σε βάθος χρόνου επηρεάζονται, θετικά, και άλλες παράμετροι υγείας, π.χ. μειώνεται ο κίνδυνος άλλων παθήσεων (που προκαλούνται από την υψηλή πίεση) όπως ένα εγκεφαλικό ή έμφραγμα.

2) Άσθμα. Η υψηλή ποσότητα βιταμίνης C και αντιοξειδωτικών στο ακτινίδιο βοηθάει ανθρώπους που έχουν πρόβλημα με το άσθμα. Μελέτη επιβεβαίωσε τα ευεργετικά αποτελέσματα στους πνεύμονες των ανθρώπων που κατανάλωναν συχνά ακτινίδιο. 

3) Πέψη. Οι φυτικές ίνες που περιέχει αυτό το φρούτο συμβάλλουν στην καλύτερη πέψη. Η ακτινιδίνη, ένα πρωτεολυτικό ένζυμο, βοηθάει στη διάσπαση των πρωτεϊνών. 

4) Ανοσοποιητικό. Τα πλούσια θρεπτικά συστατικά του ακτινίδιου (και η αρκετή βιταμίνη C) τονώνουν σε μεγάλο βαθμό την άμυνα του οργανισμού ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα. Στην πραγματικότητα ένα φλυτζάνι χυμού kiwi περιέχει το 273% (!) της ημερήσιας συνιστώμενης αξίας αυτής της βιταμίνης. Έρευνες έδειξαν ότι το ακτινίδιο αποτρέπει την εμφάνιση κρυολογημάτων ή παρόμοιων ασθενειών όπως η γρίπη. 

5) Εκφυλισμός ωχράς κηλίδας. Η βασική αιτία απώλειας όρασης σ’ έναν άνθρωπο είναι ο εκφυλισμός της ωχράς κηλίδας. Τα ακτινίδια που περιέχουν ζεαξανθίνη και λουτεΐνη προστατεύουν τα μάτια και μειώνουν τις πιθανότητες να συμβεί αυτό μέχρι και 36%. 

Extra info1: Στα συν των ακτινίδιων στην υγεία ενός ανθρώπου μπορεί να προστεθεί και η δράση του στην πήξη του αίματος. Έρευνα σε Πανεπιστήμιο του Όσλο έδειξε ότι 2-3 ακτινίδια την ημέρα μειώνουν σημαντικά τις πιθανότητες για πήξη του αίματος καθώς και το λίπος στο αίμα. 

Extra info2: Τα ακτινίδια είναι ασφαλή φρούτα και δεν πρέπει να αισθάνεστε ανασφάλεια αν τα καταναλώνετε. Η μόνη εξαίρεση αφορά σε ανθρώπους που είναι αλλεργικοί.  

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.

 

carespot.gr

 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael