Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Ασυνήθιστο κύμα ζέστης την ερχόμενη εβδομάδα στην Ευρώπη

Ένα όχι και τόσο συνηθισμένο κύμα ζέστης θα απασχολήσει την ερχόμενη εβδομάδα τις περισσότερες περιοχές της γηραιάς Ηπείρου.

Αιτία για αυτήν την περίεργη συμπεριφορά του καιρού , στα τέλη του Οκτώβρη,  θα είναι η μεταφορά  θερμών αέριων μαζών από την Αφρική  η οποία θα εκτοξεύσει τον υδράργυρο σε πολύ υψηλές,, για την εποχή, θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με τα τελευταία μετεωρολογικά στοιχεία οι περιοχές οι οποίες θα επηρεαστούν περισσότερο θα είναι η Ανατολική Ισπανία το σύνολο σχεδόν της Γαλλίας καθώς επίσης και η Βαλκανική χερσόνησος.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο παραπάνω χάρτη του παγκόσμιου Αμερικανικού προγνωστικού μοντέλου GFS  οι αποκλίσεις των θερμοκρασιών θα είναι αρκετά σημαντικές και θα φτάσουν, Ίσως και ξεπεράσουν, τους 8 με 10 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Πάντως να τονίσουμε  ότι θα υπάρχουν περιοχές οι οποίες θα δεχτούν  κατά περιόδους και έντονες βροχοπτώσεις  όπως για παράδειγμα η Μεγάλη Βρετανία,  οι Κάτω Χώρες καθώς και η Βόρεια Ιταλία.

Για τη χώρα μας τα στοιχεία όσον αφορά της βροχόπτωσης δεν φαίνονται να είναι ενθαρρυντικά  και όπως όλα δείχνουν η επόμενη εβδομάδα  θα κυλήσει με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας το πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

 

meteo24news.gr


 

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael