Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

ΑΣΕΠ: Έρχονται 17.942 μόνιμες προσλήψεις -Τι θα περιλαμβάνει ο πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός

 Όσον αφορά στην εξεταστέα ύλη, θα καθορίζεται για κάθε διαγωνισμό στην σχετική προκήρυξη του ΑΣΕΠ, αφού ληφθούν υπόψη τα ειδικά προσόντα που απαιτούνται για την πλήρωση των προκηρυσσόμενων θέσεων.

Τα χαρακτηριστικά των προσλήψεων
 
Θα εφαρμοστεί το μοντέλο 1:1 το οποίο σημαίνει πως για τις προσλήψεις τηρείται ο δεσμευτικός κανόνας μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση, που υπάρχει στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Η μία στις δύο θέσεις των εγκεκριμένων μόνιμων προσλήψεων του επόμενου έτους απαιτούν πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ, καθώς δίνεται έμφαση στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ειδικότερα:

οι 5.495 θέσεις του συνόλου είναι κατηγορίας ΠΕ (Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση),
οι 2.888 θέσεις είναι κατηγορίας ΤΕ (Τεχνολογική Εκπαίδευση),
οι 4.881 θέσεις είναι στην κατηγορία ΔΕ (Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση),
οι 735 θέσεις είναι κατηγορίας ΥΕ (Υποχρεωτική Εκπαίδευση),
οι υπόλοιπες θέσεις είναι για ειδικές κατηγορίες.
Ειδικά για τις θέσεις ΔΕ, στην πλειοψηφία τους προορίζονται για τις παραγωγικές σχολές (στρατιωτικές, αστυνομικές, πυροσβεστικής, λιμενικού), οι σπουδαστές των οποίων με την αποφοίτησή τους θα ενταχθούν στην κατηγορία ΠΕ.

Πού θα βρίσκονται οι θέσεις

Από τις 17.942 νέες μόνιμες προσλήψεις που θα γίνουν την επόμενη χρονιά:

οι 3.155 θα είναι στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας (περιλαμβάνονται 1.700 ΕΠΟΠ),
οι 2.265 θα είναι στους δήμους (οι 1.000 στη δημοτική αστυνομία),
οι 1.357 θα είναι στο υπουργείο Υγείας και
οι 1.230 θα είναι στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
Από τις θέσεις που δεν εμπίπτουν στον ανωτέρω κανόνα (συνολικά 2.301), οι 1.367 είναι για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ.

Εγκρίθηκαν επίσης 22.344 θέσεις ΙΔΟΧ (ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου), αριθμός που είναι μειωμένος κατά 12% σε σχέση με πέρυσι, (με βάση σχετική νομοθετική δέσμευση), καθώς και 2.658 θέσεις εποχικού προσωπικού. Από το προσωπικό ΙΔΟΧ η μερίδα του λέοντος (7.259 θέσεις) προορίζονται για το υπουργείο Εσωτερικών για καθαρίστριες.

Υπενθυμίζεται πως για το 2022 είχαν εγκριθεί 23.818 θέσεις, 12.600 θέσεις το 2021 και το 2020 πήραν το «πράσινο φως» 6.075 θέσεις, με τον αριθμό των εκκρεμών προσλήψεων προηγούμενων ετών να φτάνει τις 33.602, γεγονός που αποδίδεται στις χρονοβόρες διαδικασίες των σχετικών διαδικασιών.

Όπως εξήγησε σχετικά ο υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης, από τον διαγωνισμό θα δημιουργηθεί μια «δεξαμενή» επιτυχόντων, από την οποία οι φορείς θα αντλούν το προσωπικό που αιτούνται αμέσως μετά την έγκριση της σχετικής προκήρυξης, χωρίς να απαιτείται η σημερινή διαδικασία.

Τα αποτελέσματα αναμένεται να εκδοθούν δύο μήνες μετά την ολοκλήρωση και οι επιτυχόντες θα πιάσουν δουλειά περί τον Σεπτέμβριο με Οκτώβριο του ιδίου έτους.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης είχε δηλώσει σχετικά ότι κάθε χρόνο θα καταγράφονται οι ανάγκες των δημοσίων υπηρεσιών και στη συνέχεια θα πραγματοποιείται ένα ενιαίος γραπτός Πανελλήνιος διαγωνισμός υπό το ΑΣΕΠ, πιθανότατα κάθε δύο χρόνια.airetos.gr

 

 

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael