Τελευταια Νεα

6/trending/recent

Hot Widget


Type Here to Get Search Results !

Αλλαγή ώρας 2022: Θα καταργηθεί από φέτος; Τι δήλωσε ο Κώστας Σκρέκας

Κάθε χρόνο, την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου η θερινή ώρα αλλάζει σε χειμερινή κάθε χρόνο και γυρίζουμε τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχει ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο σχετικά με το αν θα πρέπει η αλλαγή ώρας να καταργηθεί και κάθε κράτος-μέλος της ΕΕ. να επιλέξει ποια από τις δύο επιλογές θα κρατήσει, ανάλογα με τα συμφέροντα της οικονομίας της.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα ρωτήθηκε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο οποίος με την απάντησή του... έδειξε ότι και φέτος οι δείκτες των ρολογιών θα γυρίσουν προς τα πίσω, όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια.

«Τα έχουμε συζητήσει και σκεφτεί όλα. Έχουν γίνει και μελέτες και τώρα εκπονείται ακόμη μία. Aυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να έχει επίπτωση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας η αλλαγή ή μη της ώρας» είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1 ο υπουργός.

Σημειώνεται πως για να ισχύσει η κατάργηση της αλλαγής ώρας, θα πρέπει να τροποποιηθεί η Οδηγία 2000/84 του 2001 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία εξεδόθη στις 19/1/2001. 

Το άρθρο 6 αυτής της Οδηγίας αναφέρει ότι «θα πρέπει να παρακολουθείται η εφαρμογή της παρούσας οδηγίας με βάση έκθεση της Επιτροπής προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο και την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή σχετικά με τον αντίκτυπο των θεσπιζόμενων διατάξεων σε όλους τους οικείους τομείς».

Η εν λόγω έκθεση πρέπει να βασίζεται στις πληροφορίες που θα κοινοποιήσουν τα κράτη-μέλη στην Επιτροπή σε εύθετο χρόνο, ώστε να καταστεί δυνατή η εμπρόθεσμη υποβολή της.

 

πηγή ethnos.gr

 

 

 

Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael