Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Σε χαμηλό μίας εβδομάδας έκλεισε το πετρέλαιο

Σε χαμηλό μίας εβδομάδας έκλεισαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη, με την ενίσχυση του δολαρίου των ΗΠΑ και τον προβληματισμό των επενδυτών για τη μελλοντική πορεία της ζήτησης να παίζουν τον ρόλο τους, ενώ η Federal Reserve ετοιμάζεται για νέα αύξηση επιτοκίων την επόμενη εβδομάδα.

Το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Νοεμβρίου, έχασε 3,26 δολ. ή 3,5%, στα 90,84 δολ. το βαρέλι.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Οκτωβρίου υποχώρησε κατά 3,38 δολ. ή 3,8%, κλείνοντας στα 85,10 δολ. το βαρέλι.

Brent και WTI έκλεισαν στα χαμηλότερα επίπεδά τους από τις 8 Σεπτεμβρίου, σύμφνα με το δίκτυο Dow Jones Market Data.

Η προσδοκία περί αύξησης επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης από πλευράς Federal Reserve "πλανάται" πάνω από την αγορά πετρελαίου, δημιουργώντας φόβους μιας υφεσιακής στροφής στην παγκόσμια οικονομία καθώς οι κεντρικοί τραπεζίτες προσπαθούν να χαλιναγωγήσουν τον επίμονο πληθωρισμό.

"Βραχυπρόθεσμα, διατηρούμε την προσεκτική μας στάση για το πετρέλαιο, καθώς βλέπουμε την παγκόσμια οικονομία να υποχωρεί υπό το βάρος των αυξανόμενων επιτοκίων, οδηγώντας έτσι νομοτελειακά σε μείωση της ζήτησης", ανέφερε ο Peter Cardillo, επικεφαλής οικονομολόγος αγοράς στην Spartan Capital Securities, σε σημείωμά του.

"Από την άλλη πλευρά, εκτιμούμε ότι οι τιμές πιθανότατα θα παραμείνουν εντός ενός εύρους 10 δολαρίων, δηλ. μεταξύ των 82 και 92 δολαρίων κατά τη διάρκεια του επόμενου τριμήνου", κατέληξε.

Τα στοιχεία της Υπηρεσίας Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ την Τετάρτη έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 2,4 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο τα στρατηγικά αποθέματα της χώρας υποχώρησαν κατά 8 εκατ. βαρέλια.

Το πρακτορείο Bloomberg ανέφερε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ότι οι ΗΠΑ πιθανόν να αρχίσουν να προσθέτουν ποσότητες στα Στρατηγικά Αποθέματά τους εάν η τιμή του αργού υποχωρήσει στα 80 δολ. το βαρέλι. 

 

πηγη capital.gr

(Ενημέρωση - Πέμπτη 15-Σεπ-2022) 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael