Τελευταια Νεα

6/trending/recent

Hot Widget


Type Here to Get Search Results !

Στηρίζουμε τα αιτήματα των κατοίκων του οικισμού Περδίκα για την διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου

Το περιφερειακό Σχήμα «Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή στη Δυτική Μακεδονία» επισκέφτηκε τον οικισμό του Περδίκκα μετά από αίτημα κατοίκων του οικισμού για να διαπιστώσει επί τόπου την πρόοδο των εκσκαφών για τη διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου που θα τροφοδοτήσει την πόλη της Φλώρινας και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν.

Οι κάτοικοι του Περδίκκα είδαν ένα πρωί να ξεκινούν εργασίες εκσκαφής για τη διέλευση αγωγού φυσικού αερίου εντός του οικισμού χωρίς να έχουν καμία ενημέρωση ούτε αυτοί ούτε το κοινοτικό συμβούλιο. Άγνοια για το θέμα δήλωσε και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας αλλά και ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας παρότι ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΑ κ. Τσάκας, στην ευθύνη του οποίου ανήκει ο συγκεκριμένος αγωγός, δήλωσε πως «έχουν ενημερωθεί όλοι οι αρμόδιοι φορείς»

Τα κύρια ζητήματα που θέτουν οι κάτοικοι είναι:

1. Ότι γίνονται ραδιογραφίες για τον έλεγχο των συγκολλήσεων εντός του οικισμού χωρίς καμία ενημέρωση των κατοίκων και χωρίς κανένα μέτρο προστασίας από την ακτινοβολία των κατοίκων και των εργαζομένων. Την ανυπαρξία μέτρων προστασίας από την ακτινοβολία καταγγέλλει με ανακοίνωσή του και το Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας.

2. Αν ο συγκεκριμένος αγωγός μέσης πίεσης, που θα συνδεθεί στην έξοδο του ΤΑΡ που βρίσκεται στον Περδίκκα και θα τροφοδοτήσει με φυσικό αέριο τη Φλώρινα, έχει προβλεφθεί να τροφοδοτήσει και τον οικισμό του Περδίκκα με φυσικό αέριο και αν θα έχουν τα ευεργετήματα, σε ότι αφορά τη χρηματοδότηση, που έχει η πόλη της Φλώρινας.

3. Ανησυχία, σε ότι αφορά τη χρηματοδότηση, υπάρχει στους κατοίκους του Περδίκκα αλλά και στους κατοίκους των άλλων περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας, διότι τα συγκεκριμένα έργα κινδυνεύουν να απενταχτούν από το ΕΣΠΑ αφού η ΕΕ έχει αποφασίσει να μη χρηματοδοτήσει έργα φυσικού αερίου μετά το 2023

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που έγινε στις 31-08-2022 μετά από πρόκληση και αίτημα όλης της αντιπολίτευσης με την συμμετοχή, μέσω τηλεδιάσκεψης του κ. Τσάκα, φάνηκε ότι προβλήματα και καθυστερήσεις στην έλευση φυσικού αερίου υπάρχουν και για την Καστοριά και τα Γρεβενά αφού με απόφαση της ΡΑΕ μετατίθεται κατά ένα χρόνο η κατασκευή του Εθνικού αγωγού της ΔΕΣΦΑ.

Σε ότι αφορά τον Περδίκκα ο κύριος Τσάκας δεσμεύτηκε ότι ο αγωγός Μέσης πίεσης του ΔΕΔΑ που διασχίζει τον οικισμό θα βγάλει έξοδο χαμηλής πίεσης και στον Περδίκκα και μάλιστα θα χρηματοδοτηθεί και το εσωτερικό δίκτυο του Χωριού μέχρι και τις «αναμονές» έξω από τα σπίτια και τις επιχειρήσεις.

Συμμεριζόμαστε τις αγωνίες των κατοίκων, στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους, βρισκόμαστε στο πλευρό τους για κάθε μορφή αγώνα ή διαμαρτυρίας οι ίδιοι αποφασίσουν και παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις πάνω σ αυτό το θέμα.

Απαιτούμε άμεσα να παρθούν μέτρα προστασίας, από τις ραδιογραφίες, της υγείας των εργαζομένων και των κατοίκων και καλούμε όλους τους φορείς που εμπλέκονται στο συγκεκριμένο έργο να δεσμευτούν εγγράφως πάνω στα αιτήματα των κατοίκων, που βρίσκονται στην καρδιά της λεγόμενης απολιγνιτοποίησης, για τροφοδοσία του οικισμού με φυσικό αέριο και αντίστοιχη χρηματοδότηση.

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael