Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Απώλειες για το πετρέλαιο

...στον απόηχο του OPEC+

Με αρνητικά πρόσημα κινούνται οι τιμές πετρελαίου την Τρίτη στον απόηχο της χθεσινής συνάντησης των χωρών του OPEC+, με τους traders να σταθμίζουν από τη μία τη μικρή μείωση της παραγωγής που ανακοίνωσε το καρτέλ και από την άλλη τις εντεινόμενες ανησυχίες για τις οικονομικές προοπτικές και κατ' επέκταση της ζήτηση.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη του OPEC+ αποφάσισαν χθες να μειώσουν την παραγωγή τους κατά 100.000 βαρέλια ημερησίως. Μετά την αιφνιδιαστική απόφαση, η Σαουδική Αραβία δήλωσε ότι η ομάδα είναι πρόθυμη να αναλάβει πρόσθετη δράση για να στηρίξει την αγορά πετρελαίου, εάν αυτό χρειαστεί.

Η πρόθεση του OPEC+ οδήγησε τις τιμές σε άνοδο τη Δευτέρα, καθώς στη χθεσινή απόφαση για συμβολική μείωση το καρτέλ άφησε να εννοηθεί ότι είναι διατεθειμένο να προβεί σε πρόσθετη δράση προκειμένου να αποτρέψει μια υποχώρηση των τιμών.

Ωστόσο, σήμερα το κλίμα είναι πολύ πιο επιφυλακτικό, καθώς ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία, τα νέα lockdowns στην Κίνα και η δεδηλωμένη πρόθεση των κεντρικών τραπεζών να ελέγξουν πάση θυσία τον πληθωρισμό εντείνουν τους φόβους για ύφεση σε αρκετές μεγάλες οικονομίες, όπως στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και αλλού, και κατ' επέκταση σε υποχώρηση της ζήτησης, γεγονός που ασκεί πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου.

Σε αυτό το κλίμα, το Brent παράδοσης Νοεμβρίου χάνει 2,85% και κινείται στα 93,03 δολάρια το βαρέλι.

Το αμερικανικό αργό WTI παράδοσης Οκτωβρίου, αντίθετα, εμφανίζεται πιο ανθεκτικό σημειώνοντας μικρότερες απώλειες κατά 0,21%, στα 86,67 δολάρια το βαρέλι, με τους traders να περιμένουν και τα στοιχεία για τα αμερικανικά αποθέματα που θα ανακοινωθούν αύριο από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου και την Πέμπτη από την Υπηρεσία πληροφοριών Ενέργειας. Νωρίτερα, το αμερικανικό αργό σημείωνε κέρδη άνω του 2%. 

 

η συνέχεια ΕΔΩ

 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael