Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Πάνω από τα 80 δολάρια το βαρέλι το πετρέλαιο

Ράλι κατέγραψαν τα συμβόλαια του πετρελαίου την Τετάρτη, με την τιμή του αμερικανικού αργού να επιστρέφει και πάλι πάνω από το ψυχολογικό όριο των 80 δολαρίων, ως απόρροια των προσωρινών διακοπών της παραγωγής στον Κόλπο του Μεξικού που προκάλεσε ο τυφώνας Ίαν.

Κέρδη σημείωσαν και τα συμβόλαια του αμερικανικού φυσικού αερίου, που έσβησαν τις αρχικές τους απώλειες και ακολούθησαν την ανοδική πορεία του αργού, παρότι η κακοκαιρία αναμένεται να οδηγήσει σε διακοπές ρεύματος και χαμηλότερη ζήτηση.

Το Γραφείο Ασφάλειας και Επιβολής Περιβαλλοντικών Όρων των ΗΠΑ ανέφερε την Τετάρτη ότι ως "απάντηση” στην καταιγίδα, το 9,12% της παραγωγής πετρελαίου και το 5,95% της παραγωγής φυσικού αερίου στον Κόλπο του Μεξικού έχει διακοπεί. Παρότι, τα ανωτέρω ποσοστά ήταν μικρότερα από τις διακοπές που εφαρμόστηκαν την Τρίτη, οδήγησαν σε περαιτέρω άνοδο τις τιμές του αργού.

Έτσι, το συμβόλαιο παράδοσης Νοεμβρίου για το αργό τύπου West Texas Intermediate ενισχύθηκε σήμερα κατά 3,65 δολάρια ή σχεδόν 4,7% και έκλεισε στα 82,15 δολάρια στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για το υψηλότερο κλείσιμο του συμβολαίου επόμενου μήνα από τις 22 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Σημαντικά κέρδη κατέγραψε και το πετρέλαιο τύπου Brent, με το συμβόλαιο παράδοσης Νοεμβρίου να κερδίζει 3,05 δολάρια ή 3,5% και να κλείνει στα 89,32 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο ICE. Το συμβόλαιο Δεκεμβρίου του Brent, που αποτελεί το πλέον ενεργό συμβόλαιο, σημείωσε αντίστοιχα κέρδη 3,18 δολαρίων ή σχεδόν 3,8%, στα 88,05 δολάρια το βαρέλι. 

 

η συνέχεια capital.gr

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael