Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Ο «ψυχρός χειμώνας» οδηγεί τους Γερμανούς στην Κρήτη – Ανάρπαστα τα καταλύματα για εξάμηνη ενοικίαση

Σε φθηνό ενεργειακό καταφύγιο μετατρέπεται φέτος η Κρήτη για χιλιάδες Γερμανούς πολίτες -ειδικά συνταξιούχους- που αναζητούν έκτακτες λύσεις ενόψει του «ψυχρού χειμώνα» και με χρονικό ορίζοντα έως το καλοκαίρι του 2023.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΟΛΝΑΡΑΣ

Η ενεργειακή κρίση και η εκτίναξη στην τιμή του φυσικού αερίου έδωσε την ιδέα στους Κρητικούς να μπουν σε μια διαδικασία προσέλκυσης Βορειοευρωπαίων στο νησί τους, με δέλεαρ το καλό κλίμα και κυρίως τις χαμηλές τιμές -συγκριτικά με τη Γερμανία.

Βασικό τους σύνθημα όπως αναφέρει ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημαντηράκης είναι το «κανένας Γερμανός δεν θα κρυώσει στην Ελλάδα» καλώντας τους πολίτες της Γερμανίας να κατακλύσουν το νοτιότερο νησί της Ευρώπης, την Κρήτη. «Το ενδιαφέρον είναι τεράστιο, ειδικά από τους συνταξιούχους και όσους μπορούν να εργαστούν από απόσταση. Είναι πολύ σημαντικό για όλους μας η έλευση Γερμανών πολιτών ενόψει χειμώνα», δήλωσε στο ThessToday.gr ο κ. Σημαντηράκης, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι το νησί και ο δήμος διαθέτουν τις κατάλληλες υποδομές ώστε να εξυπηρετήσουν το κύμα αυτών των ιδιότυπων μεταναστών. «Είναι μια πολύ καλή επιλογή για τους ίδιους η Κρήτη. Διαθέτει όλα όσα επιθυμούν, οι τιμές -ειδικά στα νοίκια- είναι χαμηλές, το κλίμα είναι ζεστό. Ουσιαστικά οι άνθρωποι μεγαλύτερων ηλικιών βλέποντας τις τιμές στην ενέργεια βρίσκουν καταφύγιο στην Κρήτη. Είναι κάτι που μας γεμίζει χαμόγελα αισιοδοξίας -όχι μόνο για τουρισμό όλον τον χρόνο- αλλά και το ότι ενδεχομένως πολλοί από αυτούς θα ενσωματωθούν στην τοπική κοινωνία και κατ’ επεκτάση στην τοπική οικονομία», σημείωσε ο δήμαρχος Χανίων.

«Πλέον μετράμε 15 e-mails καθημερινά από Γερμανούς πολίτες»

Την ίδια πρόσκληση προς τους συνταξιούχους της Γερμανίας έχει απευθύνει και ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας προβάλλοντας την Κρήτη, με ρεπόρτερ μεγάλων ειδησεογραφικών πρακτορείων να μιλούν διθυραμβικά για τα οικονομικά οφέλη του νησιού. «Τις προηγούμενες χρονιές δεχόμασταν 15 e-mails καθ’ όλη τη χειμερινή περίοδο. Πλέον δεχόμαστε τον ίδιο αριθμό ανά ημέρα, το ενδιαφέρον είναι εξαιρετικά σημαντικό» ανέφερε από την πλευρά του στο ThessToday.gr ο κτηματομεσίτης, Γιάννης Κριαράς σημειώνοντας ότι Γερμανοί που επισκέφθηκαν ήδη στο νησί έχουν βρει ό,τι χρειάζονται. «Στον τόπο μας τους προσελκύει το καλό κλίμα, τις χαμηλές τιμές στα νοίκια, τη φιλοξενία και τη ζεστασιά των ανθρώπων. Έμειναν έκπληκτοι όταν είδαν τις διαφορές στις τιμές».

Ενδεικτικά, το νοίκι που θα πληρώσουν οι Γερμανοί στην Κρήτη κυμαίνεται μεταξύ των 300 – 500 ευρώ, έναντι των 1.200 – 1.400 στη χώρα τους. Ακόμη μία ψήφος εμπιστοσύνης για το νησί της Κρήτης αποτελούν και οι τιμές σε επίπεδο καθημερινότητας. Συγκεκριμένα, τα εβδομαδιαία ψώνια στο σούπερ μάρκετ για δύο ανθρώπους στη Γερμανία ανέρχονται στα 250 ευρώ, έναντι 100 ευρώ στο ελληνικό νησί.

«Οι Γερμανοί έκαναν βόλτα σε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος, όπως είναι οι λαϊκές αγορές, τα σούπερ μάρκετ, τα σπίτια, τα κουρεία, οι φούρνοι, τα Κέντρα Υγείας. Τους ενδιαφέρει να μάθουν για τις υπηρεσίες που μπορούμε να τους παρέχουμε εδώ, κάτι που επιβεβαιώνεται με τον καλύτερο τρόπο», ανέφερε ο κ. Κριαράς, επισημαίνοντας ότι ο μελλοντικός στόχος είναι οι Γερμανοί πολίτες που θα περάσουν τον χειμώνα στην Κρήτη νοικιάζοντας καταλύματα, να προχωρήσουν και σε αγορές ακινήτων ενόψει του καλοκαιριού.

 

thesstoday.gr

 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael