Τελευταια Νεα

6/trending/recent

Hot Widget


Type Here to Get Search Results !

Έρευνα: 7 στους 10 εργαζόμενους αναγκάστηκαν να περιορίσουν τις δαπάνες διατροφής

Ακόμα και βασικά προϊόντα διατροφή κόβουν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα μπροστά στο ληστρικό κύμα ακρίβειας που αντιμετωπίζουν και έχει ρίξει στα τάρταρα το βιοτικό επίπεδό τους. Ο εργαζόμενος λαός βιώνει πρωτόγνωρες συνθήκες φτώχειας και ανέχειας που ισοπεδώνουν τη ζωή του.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με στοιχεία έρευνας που δόθηκαν στη δημοσιότητα:
    Το 71% των εργαζομένων, δηλώνει ότι η άνοδος των τιμών τους έχει οδηγήσει σε μείωση της κατανάλωσης βασικών ειδών διατροφής (Πολύ και Αρκετά).
    Το 20% των εργαζομένων, δηλώνει ότι η οικονομική του κατάσταση δεν του επιτρέπει να ανταπεξέλθει ΚΑΘΟΛΟΥ στις συνθήκες ακρίβειας και ενεργειακής κρίσης του χειμώνα. Ενώ το 47% δηλώνει ΔΥΣΚΟΛΑ, το 30% ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΥΚΟΛΑ και το 3% ΕΥΚΟΛΑ.
    Το 63% θεωρεί την αύξηση των μισθών και του Κατώτατου μισθού ως το αποτελεσματικότερο μέσο για τη προστασία του βιοτικού του επιπέδου από τις ανατιμήσεις στα είδη διατροφής και την ενέργεια. Την μείωση των ειδικών φόρων και φόρων κατανάλωσης το 31% και μόλις το 3% επιλέγει την λύση των επιδομάτων.
    Το 80% των εργαζομένων δηλώνει ότι δεν έχει υπάρξει αύξηση στο μισθό του εντός του 2022., γεγονός που αναδεικνύει περαιτέρω την αναγκαιότητα και την αξία των κλαδικών συμβάσεων εργασίας.
    Το 39% των εργαζομένων δηλώνει ότι εργάζεται παραπάνω από το κανονικό ωράριό του. Το 48% εξ αυτών δηλώνει ότι εργάζεται πάνω από 7 ώρες την εβδομάδα.
    Το 49% δηλώνει ότι δεν πληρώνεται για την υπερωριακή του εργασία.
    Η μεγάλη πλειοψηφία, το 65%, των εργαζομένων πιστεύει ότι η διαμόρφωση του κατώτατου μισθού θα πρέπει να γίνεται μέσω συλλογικών διαπραγματεύσεων και το 20% με απόφαση της κυβέρνησης.
    Τέλος, το 30% τω εργαζομένων δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από την εργασία τους.

Όλα τα παραπάνω τρομακτικά στοιχεία για τη …διαβίωση του εργαζόμενου λαού δημοσιοποιήθηκαν σε έρευνα της εταιρείας ALCO σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, με την τελευταία να παρακολουθεί το …φαινόμενο!

 

 imerodromos

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael