Τελευταια Νεα

6/trending/recent

Hot Widget


Type Here to Get Search Results !

Επιταγή ακρίβειας: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι που θα λάβουν 250 ευρώ

Πότε θα πληρωθεί το ποσό 

Οι διευκρινίσεις και οι επεξηγήσεις των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ, δόθηκαν χθες σε κοινή συνέντευξη τύπου από τους αρμόδιους υπουργούς.

Οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν μέχρι 800 ευρώ και όχι μέχρι 600 όπως τις περασμένες χρονιές, θα λάβουν φέτος την επιταγή ακρίβειας των 250 ευρώ. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, εξειδικεύοντας τα μέτρα. Επιπλέον, δικαιούχοι του επιδόματος είναι και 35.000 ανασφάλιστοι υπερήλικες του ΟΠΕΚΑ και 172.000 δικαιούχοι επιδόματος ΑμεΑ.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σημείωσε αρχικά ότι οι αυξήσεις στις συντάξεις το 2023 θα είναι 6%, ενώ συνταξιούχοι μέχρι 800 ευρώ θα είναι οι δικαιούχοι του επιδόματος των 250 ευρώ. Τη νέα επιταγή ακρίβειας, θα λάβουν τον προσεχή Δεκέμβριο 2.300.000 ευάλωτοι πολίτες.

Εφάπαξ ενίσχυση 250 ευρώ σε ευάλωτα νοικοκυριά
Το συνολικό κόστος θα ανέρχεται σε 496 εκατ. ευρώ.
Αύξηση των δικαιούχων του «χριστουγεννιάτικου μποναμά» σε χαμηλοσυνταξιούχους
 
Δώρο ύψους 250 ευρώ στις χαμηλές συντάξεις θα καταβάλει η κυβέρνηση τον Δεκέμβριο, πριν από τις αυξήσεις που πρόκειται να λάβουν όλοι οι συνταξιούχοι από 1ης/1/2023. Η χορήγηση της χρηματικής ενίσχυσης θα δοθεί τον Δεκέμβριο σε 2,3 εκατ. δικαιούχους ενώ γνωστοποιήθηκε το ποιοι θα το λάβουν και με ποια εισοδηματικά κριτήρια, τα οποία επίσης είναι σημαντικά αυξημένα σε σχέση με τον περασμένο Απρίλιο, όπου επίσης δόθηκε ανάλογο επίδομα.

Αναφορικά με την οικονομική ενίσχυση που θα δοθεί στους χαμηλοσυνταξιούχους ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις» πως «οι δικαιούχοι διευρύνονται και θα είναι άνθρωποι με σύνταξη μέχρι 800 ευρώ και όχι μέχρι 600 ευρώ».

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε δε, ότι για τους συνταξιούχους το «πακέτο» είναι 1,1 δισ. ευρώ και εδράζεται σε 3 πυλώνες:
  • Στην έκτακτη ενίσχυση στους χαμηλοσυνταξιούχους,
  • Στην κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για τους συνταξιούχους μόνιμα και
  • Στην μόνιμη αύξηση των συντάξεων με 1, 5 εκατ. Έλληνες να βλέπουν το 2023 μια αύξηση τουλάχιστον 6%.

 newsbeast.gr

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael