Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Νίκος Γκάλης: Ο ήρωας που τα άλλαξε όλα!

Ο λιγομίλητος «γκάνγκστερ» Νίκος Γκάλης ήρθε από την Αμερική για να αλλάξει δια παντός το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ. Όλα άρχισαν τον Ιούνιο του 1987.

Η κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ του 1987 από την Ελλάδα ήταν κάτι πολύ περισσότερο από μια απρόσμενη αθλητική επιτυχία. Ήταν ένα μήνυμα πως μια χώρα που… παραδοσιακά μαστίζεται από την εσωστρέφεια και τον διχασμό μπορεί να μεγαλουργήσει αν όλοι αφήσουν στην άκρη τους εγωισμούς και την ιδιοτέλεια παλεύοντας για έναν κοινό σκοπό.

Ο Νίκος Γκάλης, που είχε έρθει λίγα χρόνια νωρίτερα στα μέρη μας, ήταν ακριβώς ο ήρωας που είχε ανάγκη όχι ο ελληνικός αθλητισμός, αλλά όλη η Ελλάδα για να πιστέψει πως αν συνδυάσει το ταλέντο με σκληρή δουλειά, συγκέντρωση και αποφασιστικότητα, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Ένας οδοστρωτήρας που αποδείχτηκε ικανός να συμπαρασύρει προς την κορυφή ένα ολόκληρο άθλημα και ένα ολόκληρο έθνος, που έπαψε πλέον να νιώθει ο φτωχός συγγενής της Ευρώπης.

Νίκος Γκάλης: Ο ήρωας που τα άλλαξε όλα

Ο «γκάνγκστερ» είχε προειδοποιήσει

Όποιος εξεπλάγη από τα κατορθώματα του Νικ τον Ιούνιο του 1987 μάλλον ήταν αδιάβαστος. Όχι απλώς επειδή ερχόταν στο Ευρωμπάσκετ ως επτά διαδοχικές φορές πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Ελλάδας, αλλά και γιατί κατέθετε τα διαπιστευτήριά του ως «γκάνγκστερ» και σε διεθνές επίπεδο τρομοκρατώντας τις αντίπαλες άμυνες. Ήταν το πιο «καυτό πιστόλι» στο Ευρωμπάσκετ του 1983 (με 33,6 πόντους ανά αγώνα), στο Προολυμπιακό του 1984 (31,6π.) και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1986 (33,7π.) και ουδείς μπορεί να πει ότι δεν είχε προειδοποιήσει γι’ αυτό που θα ερχόταν. Το μόνο που του έλειπε ήταν ένα διεθνές στέμμα…


η συνέχεια sport-fm.gr

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael