Τελευταια Νεα

6/trending/recent

Hot Widget


Type Here to Get Search Results !

Βουτιά άνω του 9% για το WTI, άνω του 12% για το Brent τον Αύγουστο

Σε χαμηλό δύο εβδομάδων διαμορφώθηκαν οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη, με τις απώλειες του αμερικανικού αργού να ξεπερνούν το 9% σε επίπεδο μήνα, εν μέσω των εντεινόμενων ανησυχιών για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και μείωση της ζήτησης, καθώς οι κεντρικές τράπεζες συνεχίζουν τις επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων τους προκειμένου να τιθασεύσουν τον πληθωρισμό.

Ανησυχίες απόλυτα εύλογες καθώς οικονομολόγοι και επενδυτικές τράπεζες αναμένουν επιβράδυνση της ανάπτυξης τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Κίνα αλλά και στις ΗΠΑ.

"Οι ανησυχίες για την οικονομία” είναι ο βασικός λόγος για την πτώση των τιμών του πετρελαίου, σημειώνει ο Τζέιμς Ουίλιαμς, οικονομικός αναλυτής ενέργειας στην WTRG Economics.

"Τα μέλη του OPEC στον OPEC+ ‘έχουν εκφράζει ανησυχίες σχετικά με τη ζήτηση και κατά καιρούς αυξάνουν το ενδεχόμενο μείωση των ποσοστώσεων (παραγωγής), αναφέρει ο Ουίλιμας, προσθέτοντας ότι "η ανησυχία για ύφεση είναι αυτή που κυριαρχεί στη σκέψη των μελών του OPEC”.

Ωστόσο, τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφορικών Ενέργειας που έδειξαν υποχώρηση των στρατηγικών αποθεμάτων των ΗΠΑ για τρίτη διαδοχική εβδομάδα, βοήθησαν το αργό να περιορίσει τις σημερινές του απώλειες. Η ΕΙΑ ανέφερε ότι τα αμερικανικά αποθέματα υποχώρησαν κατά 3,3 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 236 Αυγούστου.

Η πτώση ξεπέρασε τη μέση εκτίμηση των αναλυτών σε δημοσκόπηση της S&P Global Commodity Insights, που έκανε λόγο για μείωση κατά 1,89 εκατομμύρια βαρέλια. 

Η ΕΙΑ ανέφερε επίσης ότι τα αποθέματα της βενζίνης υποχώρησαν την προηγούμενη εβδομάδα κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια, ενώ αντίθετα τα αποθέματα διυλισμένων προϊόντων αυξήθηκαν κατά 100.000 βαρέλια. Οι αναλυτές περίμεναν μείωση των αποθεμάτων βενζίνης κατά 1,3 εκατομμύρια βαρέλια και των διυλισμένων προϊόντων κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια.

Σε κάθε περίπτωση, οι ανησυχίες για την οικονομική ανάπτυξη βάρυναν σήμερα στις αγορές, πιέζοντας ακόμη χαμηλότερα τα συμβόλαια του αργού που ολοκλήρωσαν τον Αύγουστο με σημαντικές απώλειες, για τρίτο διαδοχικό μήνα.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού τύπου West Texas Intermediate για τον Οκτώβριο υποχώρησε την Τετάρτη κατά 2,09 δολάρια ή 2,3% και έκλεισε στα 89,55 δολάρια το βαρέλι, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο για το συμβόλαιο επόμενου μήνα από τις 17 Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Dow Jones Market Data. Σε επίπεδο μήνα, το αμερικανικό αργό σημείωσε "βουτιά” 9,2%.

Αντίστοιχες απώλειες και για το πετρέλαιο τύπου Brent, παράδοσης Οκτωβρίου, το οποίο με πτώση 2,82 δολαρίων ή 2,8% έκλεισε στα 96,49 δολάρια το βαρέλι. Το συμβόλαιο, που έληξε με το πέρας της σημερινής συνεδρίασης, κατέγραψε απώλειες άνω του 12% σε επίπεδο μήνα. Το πλέον ενεργό συμβόλαιο πλέον, αυτό της παράδοσης Νοεμβρίου υποχώρησε επίσης κατά 2,20 δολάρια ή σχεδόν 2,3% και τερμάτισε την ημέρα στα 95,64 δολάρια.


Τετάρτη 31-Αυγ-2022

capital.gr

 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael