Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Τα κρασιά της Σιάτιστας σε Διεθνείς εκθέσεις! (φωτο)

Τα κρασιά της Σιάτιστας συνεχίζουν να εκτίθενται και τις επόμενες χρονιές στην ΔΕΘ,  δίπλα στο μεταλλευτικό πλούτο της περιοχή και κερδίζουν το θαυμασμό των επισκεπτών αλλά και βραβεία. 
Στην Γ ́Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το 1928, η κοινότητα Σιάτιστας βραβεύεται με χρυσό βραβείο για τα αμπελουργικά της  προϊόντα, και τους ξηρούς καρπούς.

 
Το Δεκέμβριο του 1931 απονέμεται το «Χρυσούν Βραβείον  μετά  Χρηματικού  Επάθλου» στον Ιωάννη Αλεξίου για τον «Ηλιαστόν  Οίνον» που εκτέθηκε στην ΔΕΘ που πραγματοποιήθηκε στις 13-18 Σεπτεμβρίου 1931.23 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΒΟΡΕΙΟΣ ΕΛΛΑΣ» , 28/10/1928.
Παρόμοιες διακρίσεις κέρδισαν τα κρασιά της Σιάτιστας σε  πολλές Ευρωπαϊκές εκθέσεις καθώς και σε έκθεση στο Σαν Φραντζίσκο των ΗΠΑ.

Οι Σιατιστινοί δεν εκθέτουν μόνο τα αμπελουργικά τους προϊόντα. Τα καταναλώνουν και οι ίδιοι και τα προσφέρουν σε κάθε επίσημη μέρα. Έτσι κάθε μεγάλο γεγονός, θεμελίωση σχολείων, εγκαίνια εκκλησιών, εθνικές επετείους κ.λπ. και κάθε ξεχωριστή οικογενειακή στιγμή τη γιορτάζουν προσφέροντας ηλιαστό κρασί. 


Πηγη: Η ΑΜΠΕΛΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗ ΣΙΑΤΙΣΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ 

siatistanews.gr

 

*Αναδημοσίευση 2019 - Siatista-Info


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael