Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Νέα πτώση του πετρελαίου

Το πετρέλαιο διέγραψε την πτώση του μετά τα σχόλια του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η χώρα του δεν θα προμηθεύσει πετρέλαιο και καύσιμα εάν εισαχθούν ανώτατα όρια τιμών στις εξαγωγές της χώρας.

Το αργό West Texas Intermediate (παράδοσης Οκτωβρίου) άφησε πίσω του μια πτώση έως και 2,1% και αυτήν την ώρα διαπραγματεύεται στα 87,39 δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 0,6%. Ανοδικά στα 93,42 δολάρια κινείται το Brent (παράδοσης Νοεμβρίου), το οποίο ανεβαίνει κατά 0,61%.

Τα σχόλια του Πούτιν ακολούθησαν τη συμφωνία της G7 να υποστηρίξουν ένα ανώτατο όριο τιμών πετρελαίου για τις παγκόσμιες αγορές ρωσικού πετρελαίου. Παραμένει ασαφές πόσες χώρες έχουν υπογράψει για να θέσουν τα εν λόγω όρια στη Ρωσία. 

Νωρίτερα, το αργό υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Ιανουάριο, καθώς η άνοδος του δολαρίου επιβάρυνε τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, από τις μετοχές έως τα εμπορεύματα. Η άνοδος του νομίσματος καθιστά το πετρέλαιο πιο ακριβό για τους αγοραστές εκτός των ΗΠΑ.

"Με τις πολλαπλές αβεβαιότητες τόσο στην πλευρά της προσφοράς όσο και της ζήτησης είναι αυτό που πρέπει να περιμένουμε για το προβλέψιμο μέλλον", δήλωσε ο Ole Hansen, επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων της Saxo Bank. "Ένα ανώτατο όριο τιμών μπορεί να καταλήξει στην πραγματικότητα να ανεβάσει την τιμή αντί να μειώσει την τιμή του πετρελαίου".

Το αργό έχει κάνει ένα ήπιο ξεκίνημα τον Σεπτέμβριο, επεκτείνοντας ένα σερί τριών μηνιαίων απωλειών που είναι το μεγαλύτερο σερί σε περισσότερα από δύο χρόνια. Με τις κεντρικές τράπεζες να αυξάνουν τα επιτόκια για να καταστείλουν τον πληθωρισμό, οι επενδυτές ανησυχούν ότι οι οικονομίες μπορεί να οδηγηθούν σε ύφεση. 

Στην Κίνα, επιβάλλονται σκληροί περιορισμοί για την αντιμετώπιση του Covid, με κέντρα από την Τσενγκντού έως τη Σενζέν να παρατείνουν τα lockdown ή να υιοθετούν ελέγχους στις μετακινήσεις.

Οι τιμές του αργού έχουν χάσει σε μεγάλο βαθμό τη δυναμική που έδωσε η απόφαση του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών και των συμμάχων του τη Δευτέρα να μειώσουν την παραγωγή, μια κίνηση που υποστήριξε η Σαουδική Αραβία. Παρόλα αυτά, αντανακλώντας την εξασθένηση της αγοράς, το Ριάντ μείωσε επίσης τις τιμές για τους πελάτες στην Ασία και την Ευρώπη για τις αποστολές του επόμενου μήνα. 

 

capital.gr

 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael