Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Νέος σεισμός 6,8 Ρίχτερ στο Μεξικό! Δυο νεκροί (βίντεο)

Δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι

Νέος ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στο Μεξικό, σκορπίζοντας ξανά τον τρόμο στους Μεξικανούς. Μόλις τρεις ημέρες μετά τον σεισμό – τέρας των 7,6 Ρίχτερ μία νέα πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε το πρωί. 

Συγκεκριμένα, ο νέος σεισμός, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, ήταν έντασης 6,8 Ρίχτερ και σημειώθηκε στην πολιτεία Michoacan, με τους δύο νεκρούς.

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 80 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην πολιτεία Μιτσοακάν, στο δυτικό Μεξικό, σε απόσταση 81 χιλιομέτρων από την πόλη Κοαλκομάν, διευκρίνισε το EMSC. Δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό κέντρο προειδοποίησης των ΗΠΑ. Από τη δόνηση οι κάτοικοι βγήκαν και πάλι στους δρόμος των πόλεων υπό το φόβο νέου μετασεισμού.

Υπενθυμίζεται πως στις 19 Σεπτεμβρίου σημειώθηκε σεισμός 7,6 Ρίχτερ. Ήταν ο τρίτος μέγα – σεισμός στο Μεξικό την ίδια ημερομηνία. Στις 19 Σεπτεμβρίου είχαν σημειωθεί δύο ακόμα φονικοί σεισμοί, ένας 1985 και ο δεύτερο το 2017. Ανάμεσα στα βίντεο που αποκάλυπταν την καταστροφή και τον πανικό που προκάλεσε ο νέος τεράστιος σεισμός στο Twitter, άνοιξε και μία μεγάλη συζήτηση ως προς τις πιθανότητες που υπήρχαν να συμβεί κάτι τέτοιο. Ο ερευνητής φυσικής στο Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο του Μεξικού, ο Jose Luis Mateos, ανέφερε πως η πιθανότητα ήταν 0,00075%, ενώ ο Luis Gonzali, συνδιευθυντής επενδύσεων στη Franklin Templeton, έγραψε στο Twitter πως ήταν πιο κοντά στο 0,00000024%.

 

newsbreak.gr

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael