Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

1o Δημ. Σχολείο Σιάτιστας: Μετά τα καλοκαιρινά ταξίδια, συνεχίζουμε και πάλι στα... σχολικά

Ένα μεγάλο ταξίδι αρχίζει με ένα βήμα. Καλή αρχή!
 
Αγαπημένε μου μαθητή/ Αγαπημένη μου μαθήτρια,
καλωσήρθες στην Ε΄ τάξη. Νιώθω μεγάλη χαρά που θα είμαστε μαζί γι΄ αυτήν τη χρονιά. Σ΄ αυτήν την ξεχωριστή μέρα για σένα, σου χαρίζω έναν δρόμο κι ένα αυτοκινητάκι. Είναι ένα μπρελόκ με το οποίο μπορείς να στολίσεις την τσάντα σου!
Μαζί θα διαβούμε τον δρόμο της Ε΄ τάξης, έναν δρόμο γεμάτο ευθείες, ανηφόρες, κατηφόρες, ευκολίες, εμπόδια, πινακίδες, τούνελ, γέφυρες… ανεξερεύνητα μονοπάτια. Με υγεία και με οδηγό την καρδιά, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε όμορφα σχολικά ταξίδια. Κι αν δεν υπάρχει δρόμος, μαζί θα τον ανοίξουμε. Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε, ο καθένας και η καθεμιά, με τον δικό του/της χαρακτήρα, να κοιτάξουμε προς την ίδια κατεύθυνση, τη λογική. 
Θα περάσουμε από διάφορα σημεία και θα κάνουμε στάσεις στη Γνώση, στην Αγάπη, στη Δημιουργία, στη Φιλία, στη Συνεργασία, στην Καλοσύνη, στην Πίστη, στη Δύναμη και στην Ελπίδα.
Το μπρελόκ είναι δικό σου. Εσύ το κρατάς. Πρόσεχε. Φρόντισε, έτσι ώστε με το αυτοκινητάκι σου και με θετική διάθεση, υπευθυνότητα και χωρίς φόβο, να επιλέγεις τον σωστό δρόμο. Είμαι σίγουρος ότι τον γνωρίζεις.
Θα ήθελα ακόμη να σου υποσχεθώ ότι, ως συνταξιδιώτες, θα προσπαθήσω πολύ για σένα και για όλη την ομάδα μας. Όλοι και όλες μαζί, κάθε φορά θα κάνουμε προσπάθειες, για να κάνουμε πράξη το σύνθημα που όλοι μαζί σήμερα αναφωνούμε:
Με οδηγό την καρδιά, κάνε ταξίδια σχολικά!
Η πρώτη σου εργασία στην Ε΄ τάξη είναι η εξής:
Θα ήθελα να βάλεις καλά στο μυαλό σου και
να κουβεντιάσεις με τους γονείς σου τις εξής λέξεις:
γνώση, αγάπη, ανθρωπιά, ομάδα, σχολείο,
πίστη, δύναμη, προσπάθεια, υπομονή, δουλειά
ΥΓ: Για τα ταξίδια μας, δε θα χρειαστείς GPS. Με φαντασία και όνειρα, θα προχωρήσουμε στους δικούς μας δρόμους. Θα ξέρουμε ότι, με τα σωστά και τα λάθη μας, οι προσπάθειες θα είναι δικές μας. 
 
Καλή σχολική χρονιά!
 
Μιχάλης Δούβλος - Εκπαιδευτικός


https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael