Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Άλμα 2,2% για το πετρέλαιο

Ανοδική πορεία ακολουθούν οι τιμές του πετρελαίου μετά τη μερική επιστράτευση που ανακοίνωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, υποδηλώνοντας κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία που πυροδοτεί νέες ανησυχίες για τα επίπεδα προσφοράς του αργού.

Ειδικότερα, το πετρέλαιο Brent παραδόσεως Νοεμβρίου διαπραγματεύεται με κέρδη 2,18% ή 1,98 δολαρίων και βλέπει την τιμή του να κινείται στα 92,60 δολ. το βαρέλι.

Παρομοίως, το αμερικανικό WTI Οκτωβρίου ενισχύεται επίσης κατά 2,4% ή 2,04 δολάρια και βρίσκεται στα 85,98 δολ. το βαρέλι.

Ο Βλ. Πούτιν ενημέρωσε σήμερα το πρωί ότι υπέγραψε διάταγμα για μερικη επιστράτευση πολιτών, λέγοντας ότι υπερασπίζεται τα ρωσικά εδάφη και ότι η Δύση θέλει να καταστρέψει τη χώρα.

Σύμφωνα με τον Γουόρεν Πάτερσον της ING η νέα κλιμάκωση θα οδηγήσει σε αυξημένη αβεβαιότητα γύρω από τα ενεργειακά αποθέματα της Ρωσίας.

"Η κίνηση του Πούτιν θα μπορούσε να επιφέρει πιθανώς νέες εκκλήσεις για πιο επιθετική δράση κατά της Ρωσίας όσον αφορά τις δυτικές κυρώσεις από τη Δύση", επισήμανε.

Υπενθυμίζεται ότι το αργό είδε τον Μάρτιο τις τιμές του να εκτοξεύονται σε πολυετή υψηλά και να αγγίζουν το ιστορικό ρεκόρ, μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία.

Επιπλέον, οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις θαλάσσιες εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου είναι προγραμματισμένο να τεθούν σε ισχύ στις 5 Δεκεμβρίου.

Από την πλευρά της, ωστόσο, η Vandana Hari της Vanda Insights στη Σιγκαπούρη εκτιμά ότι η σημερινή άνοδος των τιμών "δείχνει σαν σπασμωδική αντίδραση εν μέσω γενικότερης ροής ειδήσεων και δεν αποκλείεται να ανατιμολογηθεί τις επόμενες ώρες".

Παράλληλα, οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν ότι δεν περιμένουν σημαντική πρόοδο στο θέμα της αναβίωσης της πυρηνικής συμφωνίας του Ιράν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, περιορίζοντας τις πιθανότητες επιστροφής της Τεχεράνης στη διεθνή αγορά.

Περαιτέρω ώθηση στις τιμές δίνει η είδηση ότι η παραγωγή αργού της Νορβηγίας διαμορφώθηκε χαμηλότερα των επίσημων εκτιμήσεων τον Αύγουστο, στα 1,77 εκατ. βαρέλια ημερησίως έναντι πρόβλεψης για 1,83 εκατ. βαρέλια.

Στον αντίποδα βέβαια, η παραγωγή της σκανδιναβικής χώρας ήταν σημαντικά αυξημένη από τα 1,64 εκατ. βαρέλια ημερησίως του Ιουλίου. 


Τετάρτη, 21-Σεπ-2022 14:52

capital.gr

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael