Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Ρεύμα φθηνό για όλο τον λαό - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ, την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ και ΣΕΥΠΕ έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ (25ης Μαρτίου), Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 12:00.

Τα ψέματα τελείωσαν. Καμία οικογένεια δεν υπάρξει που θα κρυώνει μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Κανένας μαθητής δεν θα ξεπαγιάζει την ώρα που θα κάνει μάθημα. Δεν θα τους το επιτρέψουμε και ξέρουμε τον τρόπο.

Αυτό που έχουμε ζήσει στο πετσί μας τον τελευταίο χρόνο είναι η συνεχόμενη και ραγδαία αύξηση στην τιμή της ενέργειας, με αποτέλεσμα το ρεύμα, το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο και η βενζίνη να έχουν μετατραπεί σε είδη πολυτελείας.

Ο οικογενειακός προϋπολογισμός έχει τιναχθεί στον αέρα σε συνδυασμό με τις υπέρογκες αυξήσεις στην κατοικία και στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, οι εργαζόμενοι ψάχνουν στο πορτοφόλι τους αφού πληρωθούν και βρίσκουν μόνο την ταυτότητα τους μιας και η ακρίβεια έχει εξανεμίσει το όποιο εισόδημα τους.

Οι ευθύνες για τα προβλήματα που βιώνουμε έχουν ονοματεπώνυμο και λέγεται “στρατηγική για την στήριξη των κερδών του κεφαλαίου”. Αυτήν την υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις ανεξαίρετος, που απελευθέρωσαν την αγορά ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου, όπως επίσης έχουν ευθύνες για τις ιδιωτικοποιήσεις που προηγήθηκαν.. προωθούν την απολιγνιτοποίηση και στέρησαν από το ενεργειακό μείγμα της χώρας μια εγχώρια φθηνή πρώτη ύλη. Η κυβέρνηση μας ένταξε στο χρηματιστήριο ενέργειας, στην αντικατάσταση συμβατικών μορφών ενέργειας με ανανεώσιμες που την χρυσοπληρώνουμε. Μέχρι και τον πόλεμο τους στην Ουκρανία πληρώνουμε μέσα από τους λογαριασμούς του ρεύματος.

Από κοντά χέρι χέρι με όλες τις κυβερνήσεις και η συνδικαλιστική ηγεσία στα εργατικά κέντρα, Άβάθμια σωματεία και ΓΕΝΟΠ που στήριξαν με κάθε τρόπο την πολιτική της απελευθέρωσης αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε όλη αυτήν την βαρβαρότητα και την αγωνία που ζουν καθημερινά χιλιάδες εργαζόμενοι και λαϊκά νοικοκυριά έρχονται να προστεθούν οι προκλητικές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού εσωτερικών Στ. Πέτσα , που κουνώντας μας το δάχτυλο με ξεδιάντροπο κυνισμό μας λέει ότι “όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει!!!” το ταξικό εργατικό κίνημα απαντάει πως δεν έχουμε κανένα όφελος να <προσαρμόσουμε> τις ανάγκες μας στην κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και θα αντιπαλέψουμε όσους υπηρετούν τέτοιες πολιτικές και τέτοιες απόψεις..

Γι’ αυτό οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν λύσεις από την Ε.Ε, τις κυβερνήσεις και τα περιβόητα σχέδια τους. Αν το κάνουμε θα πληρώνουμε μια ζωή τον λογαριασμό!!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

· Ενέργεια κοινωνικό αγαθό και όχι πανάκριβο εμπόρευμα!

· κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, κανένα σχολείο χωρίς θέρμανση!

· Δραστική μείωση των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος!

· Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και του Φ.Π.Α σε καύσιμα και ενέργεια.

· Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος σε οικογένειες που αδυνατούν να πληρώσουν και οι επανασυνδέσεις να γίνονται χωρίς προκαταβολή και πολύ χαμηλές δόσεις!

Καλούμε όλον τον λαό της Εορδαίας, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ (25ης Μαρτίου) την Πέμπτη 22-09-2022 και ώρα 12:00.

Η διαμαρτυρία γίνεται προς όλους τους παρόχους..

 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael