Τελευταια Νεα

6/trending/recent

Hot Widget


Type Here to Get Search Results !

Συγκλονιστικές εικόνες για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή στην Θεσσαλονίκη

Ο συγκλονιστικός χορός «Φωτιές», ο οποίος αναπαριστά τη μεγάλη πυρκαγιά της Σμύρνης

Εκατό φαναράκια για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή άναψαν συμβολικά στην πλατεία του Λευκού Πύργου το βράδυ της Πέμπτης, στην εκδήλωση μνήμης που διοργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Aντιδημαρχία Διαδημοτικής Συνεργασίας και Απόδημου Ελληνισμού.


Με τίτλο “για τις ψυχές που χάθηκαν” η εκδήλωση συνοδεύτηκε με μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με χορούς, και τον συγκλονιστικό χορό «Φωτιές», ο οποίος αναπαριστά τη μεγάλη πυρκαγιά της Σμύρνης.

 5668268

Δεκάδες πολίτες στάθηκαν στο σημείο της εκδήλωσης ώστε να παρακολουθήσουν την δράση του Δήμου Θεσσαλονίκης για την Μικρασιατική Καταστροφή.

 

Στην εκδήλωση συμμετείχε και η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, οι καμπάνες στους Ιερούς Ναούς της πόλης χτυπούσαν πένθιμα, λόγω της “μαύρης” επετείου της Μικρασιατικής Καταστροφής το 1922, όταν περίπου 900.000 Μικρασιάτες εκδιώχθηκαν από την ιδιαίτερη πατρίδα τους.

 5668271

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, παρεβρέθηκε στην εκδήλωση στέλνοντας σύντομο χαιρετισμό. “Αν μια πόλη οφείλει να τιμήσει τα γεγονότα της Μικρασιατικής καταστροφής και τη φλόγα αναμμένη αυτή είναι η Θεσσαλονίκη. Η προσφυγομάνα Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία που υποδέχθηκε όλους αυτούς τους πρόσφυγες και μπόλιασαν τις πόλεις” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας.

5668227

5668102

5668114

5668108


πηγη:  pronews.gr

panagia-ierosolymitissa.blogspot.com

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael