Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Πετρέλαιο: Το WTI έπεσε κάτω από τα 90 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο!

Τα futures του WTI έπεσαν κάτω από τα 90 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο, τον μήνα που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Bloomberg.

Τα futures υποχώρησαν έως και 1% στα 89,80 δολάρια το βαρέλι. Οι τιμές πετρελαίου έχουν απολέσει τα κέρδη τους από την έναρξη του πολέμου, καθώς τα υψηλότερα επιτόκια και η διαφαινόμενη παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση απειλούν τη ζήτηση.

Από την πλευρά της προσφοράς, μέρος της ακραίας στενότητας που παρατηρήθηκε στις αγορές πετρελαίου τους τελευταίους μήνες έχει επίσης υποχωρήσει. Οι traders πληρώνουν μικρότερα ασφάλιστρα για βαρέλια άμεσης παράδοσης και μέχρι στιγμής υπάρχουν περιορισμένες ενδείξεις για σημαντικό πλήγμα στις εξαγωγές αργού της Ρωσίας παρά τις κυρώσεις. 

Η πτώση των τιμών θα συνεχίσει να συμβάλλει στην άμβλυνση των επιπτώσεων των υψηλότερων τιμών των καυσίμων, οι οποίες έχουν υποδαυλίσει τον ανεξέλεγκτο πληθωρισμό τους τελευταίους μήνες.

Την Τετάρτη, ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του ανακοίνωσαν μία από τις μικρότερες αυξήσεις της παραγωγής τους, σε ένδειξη της περιορισμένης διαθέσιμης πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας. 

 

capital.gr

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael