Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Ενισχύονται 1% οι τιμές του πετρελαίου

Κατά 1% ενισχύονται οι τιμές του πετρελαίου καθώς οι προσδοκίες ότι ο OPEC θα μείωνε την παραγωγή εάν χρειαζόταν για να στηρίξει τις τιμές, σε συνδυασμό με τη σύγκρουση στη Λιβύη και την αύξηση της ζήτησης εν μέσω της ανόδου των τιμών του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, βοήθησαν στην αντιστάθμιση των ζοφερών προοπτικών ανάπτυξης στις ΗΠΑ.

Το συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αμερικανικό WTI, σημείωσαν άνοδο 45 σεντς ή 0,48% στα 93,51 δολάρια το βαρέλι, ενισχύοντας την άνοδο του 2,5% την προηγούμενη εβδομάδα.

Τα futures του brent αυξήθηκαν 16% ή 0,16% στα 101,15 δολάρια το βαρέλι, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ή άνοδος είχες διαμορφωθεί στο 4,4%.

"Οι τιμές του πετρελαίου οδηγούνται υψηλότερα, χάρη στις ελπίδες για μείωση της παραγωγής από τον OPEC και τους συμμάχους προκειμένου να αποκατασταθεί η ισορροπία της αγοράς ως απάντηση στην αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας του Ιράν", ανέφερε ο Sugandha Sachdeva, αντιπρόεδρος της Religare Broking.

Οι ισχυρές αμερικανικές πετρελαϊκές εξαγωγές και η μεγαλύτερη του αναμενόμενου άντληση αποθεμάτων πετρελαίου τις τελευταίες δύο εβδομάδες, μείωσαν επίσης ορισμένες ανησυχίες για τη ζήτηση εν μέσω φόβων επιβράδυνσης", πρόσθεσε ο Sachdeva.

"Ενώ το ισχυρό δολάριο περιορίζει τις ευρείες τιμές εμπορευμάτων, το ζήτημα της υποπροσφοράς στις αγορές πετρελαίου πιθανότατα θα συνεχίσει να υποστηρίζει την ανοδική προκατάληψη", αναφέρει η αναλύτρια της CMC Markets, Tina Eng.

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν ενισχυθεί από τις πιθανότητες, η Σαουδική Αραβία και άλλα μέλη του OPEC, μαζί με τον OPEC+, να μειώσουν την παραγωγή προκειμένου να εξισορροπήσουν την αγορά.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι ευθυγραμμισμένα με τη λογική της Σαουδικής Αραβίας αναφορικά με την πολιτική παραγωγής, όπως τόνισε πηγή στο Reuters, ενώ το υπουργείο Πετρελαίου του Ομάν επίσης τόνισε ότι στηρίζει τις προσπάθειες του OPEC+ για να διατηρήσει τη σταθερότητα στην αγορά. 

 

Δευτέρα 29-Αυγ-2022
πηγη capital.gr

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael