Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Ροδάκινα ή νεκταρίνια;

Ποιες οι διαφορές και ποιο υπερτερεί;

Τα ροδάκινα έχουν πολύ περισσότερες ομοιότητες από ότι διαφορές σε σχέση με τα νεκταρίνια αλλά δεν είναι ακριβώς το ίδιο φρούτο.

Είναι η εποχή του χρόνου που λαχταράς ένα ζουμερό φρούτο. Τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια είναι ανάμεσα στις πιο γευστικές και υγιεινές επιλογές που μπορείς να κάνεις.

Ποια είναι η διαφορά των ροδάκινων με τα νεκταρίνια;

Νεκταρίνια

Τα νεκταρίνια στην ουσία είναι ένα είδος ροδάκινου, γι’ αυτό και μπερδεύει τους περισσότερους. Έχουν παρόμοια γεύση και άρωμα και ο πιο εύκολος τρόπος να το ξεχωρίσετε είναι από τη φλούδα τους. Τα νεκταρίνια είναι λεία κι έχουν ελαφρώς πιο σφιχτή υφή από τα ροδάκινα. Θα τα βρείτε από Μάιο έως Οκτώβριο στην αγορά και αν είστε λίγο πιο τολμηροί, μπορείτε να τα απολαύσετε ψητά, με τυρί σαν ορεκτικό ή πάνω σε παγωτό σαν επιδόρπιο.

Ροδάκινα

Σε αντίθεση με τα νεκταρίνια, τα ροδάκινα έχουν πιο χνουδωτή φλούδα και είναι πιο μαλακά. Θα βρείτε διάφορες ποικιλίες εκεί έξω, κάθε μια με τα δικά της χαρακτηριστικά, όπως π.χ. κάποιες ποικιλίες με κουκούτσι που κολλάει πάνω στη σάρκα ή άλλες που φεύγει πιο εύκολα. Κάποια, επίσης, μπορεί να είναι πιο σφιχτά, με πιο κίτρινη σάρκα, ή πιο μαλακά με χαμηλής οξύτητας λευκή σάρκα. Οι ποικιλίες με την κίτρινη σάρκα είναι καλύτερες για κονσέρβα, αν και οι λευκές ποικιλίες είναι πιο γλυκές. Όπως και τα νεκταρίνια, έτσι και τα ροδάκινα διατίθενται στην αγορά από τέλη Απριλίου μέχρι Οκτώβριο και μπορείτε να τα αξιοποιήσετε σε σαλάτες, σάλτσες ή να κάνετε τη δική σας γλυκιά πίτα.

Το ροδάκινο είναι πάντως αρκετά ευαίσθητο στη ζέστη και αν μείνει εκτός ψυγείου σαπίζει γρήγορα. Αλλά περιέχει αρκετή ποσότητα βιταμίνης C, σάκχαρα και πρωτεΐνες που το καθιστούν ένα από τα πιο υγιεινά φρούτα για παιδιά και ενήλικες.

Θρεπτικά συστατικά

Τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια είναι υγιεινά σνακ χαμηλά σε λιπαρά και συσκευάζονται με θρεπτικά συστατικά. Τα ροδάκινα παρέχουν βιταμίνη Α, βιταμίνη C, κάλιο και φυτικές ίνες. Τα νεκταρίνια μπορούν να προσφέρουν ακόμη περισσότερα οφέλη για την υγεία. Έχουν μια ελαφρώς υψηλότερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, δύο φορές την βιταμίνη Α και πολύ περισσότερο κάλιο. Οι καταναλωτές που θέλουν πιο υγιεινές επιλογές θα πρέπει να αγοράζουν τα κονσερβοποιημένα ροδάκινα και τα νεκταρίνια που έχουν συσκευασμένα σε δικό τους χυμούς χωρίς προσθήκη ζάχαρης.

Ποιο υπερτερεί;

Λόγω του ότι τα δύο αυτά φρούτα έχουν παρόμοιο προφίλ γεύσης, προτιμήστε όποιο βρείτε πιο φρέσκο. Για να το καταλάβετε, μυρίστε το και επιλέξτε όποιο έχει πιο έντονη μυρωδιά. Αν τα αγοράσετε άγουρα, βάλτε τα σε χαρτοσκούλα και κλείστε τα, πάνω στον πάγκο της κουζίνας. Μόλις ωριμάσουν, καλό είναι να τα καταναλώσετε μέσα σε 1-2 ημέρες, αν και μπορείτε να επεκτείνετε τη διάρκειά τους μερικές ημέρες, βάζοντάς τα στο συρτάρι του ψυγείου.

 

news4health.gr

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael