Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Οι Έλληνες του Μιλάνου τίμησαν την Παναγιά (φωτο)

Με κατάνυξη και την δέουσα εκκλησιαστική σεμνότητα, οι καθημερινές Παρακλήσεις στην Μητέρα Παναγία, συνόδευσαν τις 15 ημέρες μέχρι την εορτή της Κοίμησεώς της, στην Ελληνορθόδοξη Ενορία του Ακαθίστου Ύμνου στο Μιλάνο. Επισημαίνουμε ότι για πρωτη φορά στολίστηκε Επιτάφιος της Παναγίας στην Ενορία. 
Το Σάββατο 13 Αυγούστου, το πρωί, με την συμμέτοχή ενοριτών και του Προϊσταμένου Ιερέως  Αρχιμ. π. Ιωάννου Μπατσή, ευπρεπίστηκε ο Επιτάφιος  με άνθη, δωρεά όλων των πιστών και το απόγευμα τελέσθηκε  ο Εσπερινός.
Την Κυριακή 14 Αυγούστου το πρωί  τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία και στο πέρας εψάλησαν τα εγκώμια προς την Υπεραγία Θεοτόκο, στην συνέχεια ακολούθησε νηστίσιμο κέρασμα στον αύλειο χώρο του Ναού. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας  τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.
Τη Δευτέρα 15 Αυγούστου, κυριώνυμη της Εορτής τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο τέλος της Οποίας μοιράσθηκαν τα άνθη του Επιταφίου ως ευλογία στους ενορίτες και ακολούθησε το καθιερωμένο κέρασμα .  
Αν και για τους θερινούς μήνες οι περισσότεροι πιστοί βρίσκονται εκτός της Πόλεως , οι εναπομείναντες   έσπευσαν να τιμήσουν την Παναγία Μητέρα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, την Μητέρα όλων των ανθρώπων, η οποία στέκει άγρυπνος φρουρός και βοηθός, απαντώντας ταχέως στα αιτήματα και τις παρακλήσεις των πιστών.

 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael