Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Πώς να παραμένεις δροσερή-ός στον καύσωνα

Ο καύσωνας είναι το αναγκαίο κακό του καλοκαιριού που είναι πολλές ανυπόφορος αν πρέπει να βρίσκεσαι έξω από το σπίτι για δουλειές και υποχρεώσεις. Δεν γίνεται να ρίξεις τη θερμοκρασία αλλά μπορείς να κάνεις τη ζέστη πιο υποφερτή ακολουθώντας βασικούς κανόνες... επιβίωσης στον καύσωνα.

Δοκίμασε για παράδειγμα τα τέσσερα παρακάτω βήματα...

Χρησιμοποίησε κρύες κομπρέσες
Το σώμα σου θα δροσίσει πολύ αν κάνεις το παρακάτω. Βάλε μία μικρή πετσέτα για λίγη ώρα στο ψυγείο. Στη συνέχεια άπλωσέ τη πάνω στους αστραγάλους, στους καρπούς ή στον αυχένα σου. Αυτές οι κομπρέσες θα σε κρατήσουν για ώρα δροσερό.

Στρώσε τα κρεβάτια με βαμβακερά σεντόνια
Τα βαμβακερά σεντόνια αποτελούν τον ιδανικό σύμμαχο ώστε να αντιμετωπίσεις την ζέστη ειδικά το βράδυ. Κάνε μια καλή επένδυση αγοράζοντας βαμβακερά σεντόνια και άφησε ταπιο βαριά για τους χειμερινούς μήνες. Με αυτό τον τρόπο θα απολαμβάνεις έναν δροσερό ύπνο.

Κλείσε τις κουρτίνες όλων των δωματίων
Μπορεί να μην το φαντάζεσαι αλλά περίπου το 30% της ανεπιθύμητης ζέστης έρχεται από τα παράθυρα του σπιτιού σου. Γι' αυτό το λόγο κλείνε τις κουρτίνες κατά τη διάρκεια του μεσημεριού ή επένδυσε σε στόρια.

Αντικατέστησε τις λάμπες του σπιτιού σου
Θα πρέπει να ξέρεις ότι οι λάμπες πυρακτώσεως καταναλώνουν περίπου το 90% της ενέργειας που χρησιμοποιούν, με την μορφή ζέστης. Δοκίμασε να αντικαταστήσεις όσες λάμπες παλαιού τύπου σου έχουν απομείνει με τις νέου τύπου λάμπες φθορισμού. Με αυτόν τον τρόπο το εσωτερικό του σπιτιού σου θα παραμένει δροσερό και παράλληλα θα εξοικονομείς ενέργεια.
 
 


 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael