Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Σχολεία: Τέλoς σε πιστοπoιητικά εμβολιασμoύ και τεστ, με μάσκα... όποιος θέλει (βίντεο)

Τι είπε για το άνοιγμα ο Πλεύρης

Η έναρξη λειτουργίας των σχολείων θα γίνει….χαλαρά όπως έχουν ξεκαθαρίσει τα αρμόδια στελέχη της κυβέρνησης, ενώ σήμερα η Επιτροπή των ειδικών θα συνεδριάσει προκειμένου να οριστικοποιήσει το πρωτόκολλο για την προστασία από τον κορονοϊό στις σχολικές μονάδες. Τη βούληση της κυβέρνησης για να γίνει το άνοιγμα των σχολείων χωρίς ιδιαίτερα μέτρα και να είναι «το δυνατόν πιο κανονική η λειτουργία» εξέφρασε μιλώντας στο OPEN και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

«Η επιτροπή έρχεται και εισηγείται η κυβέρνηση αποφασίζει βέβαια. Εγώ να ξέρετε είμαι ένας υπουργός που δεν κρύβομαι πίσω από τις εισηγήσεις των ειδικών. Οι ειδικοί είναι για να εισηγούνται οι αποφάσεις που λαμβάνονται έχουν τη σφραγίδα βάσει των εισηγήσεων της πολιτικής απόφασης. Η βούληση η δική μας είναι να πάμε σε όσο το δυνατόν πιο κανονική λειτουργία των σχολείων. Γι' αυτό το λόγο έχουμε μαζέψει τι γίνεται στις άλλες χώρες. Ως Ελλάδα έχουμε ένα πλεονέκτημα όπως καταλαβαίνεται. Ανοίγουμε αργότερα από άλλες χώρες της ΕΕ και βλέπουμε ότι κατά βάση, η συντριπτική πλειοψηφία των χωρών ανοίγουν χωρίς μέτρα ή με μέτρα συστάσεων. Η βούλησή μας είναι να πάμε προς αυτή την κατεύθυνση αλλά θα ακούσουμε και τις εισηγήσεις των ειδικών», είπε ο υπουργός Υγείας.

Από τα λεγόμενα των αρμόδιων υπουργών Υγείας και Παιδείας προκύπτει ξεκάθαρα ότι στις 12 του Σεπτεμβρίου μαθητές και εκπαιδευτικοί θα πάνε στα σχολεία χωρίς να χρειαστεί να προσκομίσουν τεστ, πιστοποιητικά εμβολιασμού και να φορούν υποχρεωτικά μάσκα μέσα στις αίθουσες. Βέβαια επειδή ακόμη απομένουν αρκετές μέρες διατηρούν κάποιες επιφυλάξεις αλλά είναι βέβαιο ότι υποχρεωτικά μέτρα δεν θα υπάρχουν στα σχολεία. 

Σε λίγες ώρες θα συνεδριάσει η  Επιτροπή  των ειδικών για τον κορονοϊό, προκειμένου να συζητήσει τη διαμόρφωση του Πρωτοκόλλου για τη λειτουργία των σχολείων από τις 12 Σεπτεμβρίου. Απαντώντας σε ερώτηση τι γίνεται σε περίπτωση κρούσματος με τη διασπορά εντός τάξης, ο κ. Πλεύρης σημείωσε στο OPEN: «Πρώτα απ' όλα να πούμε ότι όλο το καλοκαίρι λειτουργήσαμε χωρίς μάσκες παρά μόνο σε δύο χώρους. Τα ΜΜΜ και νοσοκομεία. Οι κλειστοί χώροι ήταν χωρίς μάσκα και είδαμε τη διασπορά η οποία υπήρξε. Μην προτρέχουμε όμως. Θα ακούσουμε τους ειδικούς γιατί θα υπάρξει πρωτόκολλο και για το κρούσμα, τι γίνεται όταν υπάρχει κρούσμα και πότε ενδεχομένως χρειάζονται παραπάνω παρεμβάσεις».  

Για τις προτάσεις να...


η συνέχεια στο ΕΘΝΟΣ

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael