Τελευταια Νεα

6/trending/recent

Hot Widget


Type Here to Get Search Results !

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Έρχονται και νέοι δικαιούχοι για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή»

Αύξηση του προϋπολογισμού αναμένεται να ανακοινώσει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση για το πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα και οι επιλαχόντες.

Το πρόγραμμα έχει ξεπεράσει και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις με τους πολίτες να δείχνουν τρομερό ενδιαφέρον για την αντικατάσταση των παλαιών ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών τους. Ήδη έχει ξεκινήσει η εξαργύρωση των voucher με την αγορά ψυγειοκαταψυκτών, ψυγείων και air condition. 

Την αύξηση του προϋπολογισμού για το πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών είχε προαναγγείλει ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας. Προ ημερών, μιλώντας σε εκπομπή του ΑΝΤ1 είχε δηλώσει πως «θα αυξηθεί ο αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος “Ανακυκλώνω-Αλλάζω συσκευή” προκειμένου να ενταχθούν σταδιακά σε αυτό οι επιλαχόντες.

“Ήδη εμείς διερευνούμε τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία για να αυξήσουμε τον αρχικό προϋπολογισμό που είναι 150 εκατ. ευρώ έτσι ώστε να μπορέσουν σταδιακά και οι επιλαχόντες να αντικαταστήσουν τις παλιές συσκευές“, τόνισε ο κ. Σκρέκας αναφερόμενος στο θέμα της επιδότησης των ηλεκτρικών συσκευών.

“Θα αυξήσουμε τον προϋπολογισμό σταδιακά, ώστε σχεδόν 900.000 νοικοκυριά… 900 χιλιάδες διαφορετικά ΑΦΜ, να μπορέσουν -οι περισσότεροι από αυτούς- να αντικαταστήσουν μια συσκευή και να πετύχουν μια μείωση στην κατανάλωση στον λογαριασμό ρεύματος που θα κυμαίνεται κατά μέσο όρο μεταξύ 30% και 40% ” συμπλήρωσε. 

 

dikaiologitika.gr

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael