Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Πώς ψήνουμε σωστά το καλαμπόκι στο σπίτι;

Το ψητό καλαμπόκι είναι ταυτισμένο με το καλοκαίρι. Με τις πρωινές ή βραδινές μας βόλτες δίπλα από την ακτή, το περπάτημα περιμετρικά της θάλασσας, το αίσθημα ραστώνης που μόνο το θέρος δημιουργεί. Η αλήθεια είναι ότι ψητό καλαμπόκι μπορούμε να το βρούμε σχεδόν παντού. Υπάρχουν, όμως, τρόποι να το ετοιμάσουμε και μόνοι μας στο σπίτι. Για να το απολαύσουμε οι ίδιοι ή – και- τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Πώς μπορούμε να το ψήσουμε στο δικό μας φούρνο και να έχει την γεύση των παιδικών μας χρόνων;

Τι πρέπει να προσέχουμε όταν αγοράζουμε καλαμπόκι;
Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε η αγορά του κατάλληλου για ψήσιμο καλαμποκιού είναι κομβικής σημασίας για τη συνέχεια. Το καλαμπόκι, λοιπόν, θα πρέπει να έχει:

– Καθαρά πράσινα και όσο το δυνατόν πιο μακριά φύλλα
– Πυκνή φούντα, η οποία καλό είναι να έχει αποκτήσει γυαλιστερό χρώμα
– Να έχουν κοπεί πρόσφατα. Για αυτή την παράμετρο, μπορούμε να απευθυνθούμε στον υπεύθυνο του μανάβικου και στο ένστικτο μας. Υπάρχει λόγος. Όσο πιο πρόσφατα έχουν κοπεί από την καλαμποκιά τόσο πιο γλυκά και τρυφερά θα είναι.
– Πυκνά σπόρια ίδιου χρώματος – το λευκό απορρίπτεται ως διαλυτικό στοιχείο της κίτρινης ενότητας – και μαλακή επιφάνεια.

Πώς μπορούμε να ψήσουμε το καλαμπόκι στο σπίτι;
Όχι ένας, όχι δύο, αλλά τρεις τρόποι υπάρχουν για να φτιάξουμε ψητό καλαμπόκι με τα χεράκια μας. Εύκολα και σε λίγα λεπτά. Για να το καταναλώσουμε σε λιγότερα.


Με τη φλούδα
Το καλαμπόκι ψήνεται εξαιρετικά με την φλούδα, η οποία θωρακίζει την σάρκα του. Αποτέλεσμα; Η τελευταία δεν καίγεται, απλά αποκτά το χαρακτηριστικό χρώμα της απόλαυσης. Αρχικά, τραβάμε την φλούδα, αφαιρούμε τα μουστάκια προσεκτικά και στη συνέχεια κλείνουμε ξανά την φλούδα, αφού την βρέξουμε με λίγο νερό. Μπορούμε να αλείψουμε με λίγο βούτυρο την σάρκα πριν επαναφέρουμε τη φλούδα ή μετά κατά τη διαδικασία του ψησίματος. Ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 15-20 λεπτά, ανάλογα τη συσκευή που θα χρησιμοποιήσουμε.

Χωρίς περιτύλιγμα
Ο πιο κλασικός τρόπος. Και ο πιο εύκολος. Αρχικά, καθαρίζουμε σχολαστικά το καλαμπόκι μας, το περνάμε με μία γενναία δόση βουτύρου ή ελαιόλαδου, δεν το τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε ακριβώς όπως είναι – γυμνό – στη σχάρα για 10 περίπου λεπτά. Το ψήσιμο του χρειάζεται βέβαια προσοχή. Και αυτό, επειδή δεδομένου ότι το περίβλημα λείπει, ο κίνδυνος να ψηθεί υπερβολικά ή κοινώς να καεί αυξάνεται δραματικά. Μην το αφήσετε στη φωτιά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Διαφορετικά, το καλαμπόκι θα χάσει τη ζουμερή αίσθηση πληρότητας που προσφέρει στον ουρανίσκο.

Με αλουμινόχαρτο
Ένας ακόμη εύκολος τρόπος να ετοιμάσουμε λαχταριστό καλαμπόκι. Ξεφλουδίζουμε τα καλαμπόκια, τα βουτυρώνουμε ή τα λαδώνουμε ελαφρά και το τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε μέτρια ένταση για 20 περίπου λεπτά. Το μυστικό στη συγκεκριμένη τεχνική είναι να γυρίσετε το καλαμπόκι δύο φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Σερβίρουμε με ή χωρίς το αλουμινόχαρτο, αφού πρώτα επιτρέψουμε στο καλαμπόκι να ξεκουραστεί και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

 

olivemagazine.gr

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael