Τελευταια Νεα

6/trending/recent

Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

Νέες ανησυχίες για την προμήθεια πετρελαίου οδηγούν σε άνοδο τις τιμές

Οι τιμές του πετρελαίου ενισχύθηκαν την Πέμπτη λόγω των αυξανόμενων ανησυχιών για τις προμήθειες εν  μέσω διαταραχών στις ρωσικές εξαγωγές, της πιθανότητας μείωσης της παραγωγής από μεγάλους παραγωγούς και του μερικού τερματισμού λειτουργίας ενός διυλιστηρίου στις ΗΠΑ.

Οι τιμές του brent σημειώνουν άνοδο 59 σεντς ή 0,6% στα 101,81 δολάρια το βαρέλι, ενώ το west texas intermediate ενισχύθηκε κατά 42 σεντς ή 0,4% στα 95,31 δολάρια το βαρέλι.

Και οι δύο τιμές άγγιξαν υψηλά τριών εβδομάδων την Τετάρτη, καθώς ο Σαουδάραβας υπουργός Ενέργειας άφησε να εννοηθεί ότι ο OPEC+ θα μειώσει την παραγωγή για να υποστηρίξει τις τιμές.

Επίσης, οι συζητήσεις για μια συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, παραμένουν σε αδιέξοδο, θέτοντας υπό αμφισβήτηση κάθε επανέναρξη των εξαγωγών.

Οι τιμές του brent ανέκαμψαν πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι μετά την προθυμία που έδειξαν οι Σαουδάραβες αξιωματούχοι να υπερασπιστούν τις τιμές μέσω μιας μείωσης της παραγωγής, εάν χρειαστεί, αναφέρει η Citi.

Ωστόσο, υπάρχει ακόμη αβεβαιότητα στον OPEC+ για να δικαιολογήσει τη μείωση της παραγωγής, εν μέσω συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων γύρω από την ιρανική πυρηνική συμφωνία και μια επιδεινούμενη μακροοικονομική εικόνα, καθώς η ενεργειακή κρίση επιδεινώνεται, πρόσθεσαν οι αναλυτές της Citi.

Στις ΗΠΑ, τον μεγαλύτερο καταναλωτή πετρελαίου παγκοσμίως, η BP ανακοίνωσε ότι κλείνει κάποιες μονάδες του διυλιστηρίου της στην Ιντιάνα, μετά από μια πυρκαγιά που ξέσπασε την Τετάρτη.

Το εργοστάσιο που παράγει 430.000 βαρέλια ημερησίως, είναι βασικός προμηθευτής καυσίμων για τις κεντρικές ΗΠΑ και το Σικάγο. 

 

capital.gr

 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael