Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Πετρέλαιο: Κάτω από τα 89 δολάρια το WTI

Οριακά κάτω από τα €200 το φυσικό αέριο

Διεύρυνση των απωλειών της Τετάρτης κατέγραψαν την Πέμπτη οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, με το Brent να κατρακυλά σε επίπεδα προ ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και το αμερικανικό αργό να υποχωρεί κάτω από το "φράγμα" των 90 δολαρίων.

Το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Οκτωβρίου, υποχωρήσε κατά 2,66 δολ. ή 2,8%, στα 94,12 δολ. το βαρέλι, στο χαμηλότερο κλείσιμό του από τις 18 Φεβρουαρίου.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Σεπτεμβρίου "έχασε" 2,12 δολ. ή 2,3%, κλείνοντας στα 88,54 δολ. το βαρέλι, στο χαμηλότερο κλείσιμό του από τις 2 Φεβρουαρίου και στο πρώτο κλείσιμό του κάτω από τα 90 δολ. από τις 10 του ίδιου μήνα.

Από την πλευρά της προσφοράς, μέρος της ακραίας στενότητας που παρατηρήθηκε στις αγορές πετρελαίου τους τελευταίους μήνες έχει επίσης υποχωρήσει. Οι traders πληρώνουν μικρότερα ασφάλιστρα για βαρέλια άμεσης παράδοσης και μέχρι στιγμής υπάρχουν περιορισμένες ενδείξεις για σημαντικό πλήγμα στις εξαγωγές αργού της Ρωσίας, παρά τις κυρώσεις. 

Η πτώση των τιμών θα συνεχίσει να συμβάλλει στην άμβλυνση των επιπτώσεων των υψηλότερων τιμών των καυσίμων, οι οποίες έχουν υποδαυλίσει τον ανεξέλεγκτο πληθωρισμό τους τελευταίους μήνες.

Την Τετάρτη, ο OPEC και οι σύμμαχοί του στο ευρύτερο καρτέλ του OPEC+ ανακοίνωσαν μία από τις μικρότερες αυξήσεις της παραγωγής τους, σε ένδειξη της περιορισμένης διαθέσιμης πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας.

Η ανακοίνωση, επίσης την Τετάρτη, της Υπηρεσίας Ενεργειακών Πληροφοριών (EIA) των ΗΠΑ ότι τα αποθέματα αργού της χώρας αυξήθηκαν κατά 4,5 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 29 Ιουλίου οδήγησε σε σημαντική αποκλιμάκωση των τιμών, σε συνδυασμό με την αύξηση κατά 200.000 βαρέλια των εθνικών αποθεμάτων βενζίνης.

"Η αγορά πετρελαίου είναι σε μια μεσοβέζική κατάσταση, καθώς η καταστροφή ζήτησης συνδυάζεται με πολύ περιορισμένη υπερπροσφορά. Η παραμονή της αγοράς σε πτωτική πορεία δεν είναι ιδιαίτερα πιθανή, ωστόσο το σπάσιμο του τεχνικού φράγματος των 90 δολαρίων οδηγεί σε ένα μομέντουμ πωλήσεων", ανέφρε ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην Oanda, σε σημείωμά του.

Συμπλήρωσε δε ότι η γενική επιβράδυνση της παγκόσμιας συμβάλλει σημαντικά στο πτωτικό κλίμα για τον "μαύρο χρυσό".

Οριακά κάτω από τα 200 ευρώ το φυσικό αέριο στην Ευρώπη...

η συνέχεια στο capital.gr

 


https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael