Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Με βουτιά άνω του 3% το αργό επέστρεψε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο

Με βαριές απώλειες ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τρίτης το πετρέλαιο, διολισθαίνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο, πριν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, καθώς τα οικονομικά στοιχεία συνεχίζουν να τροφοδοτούν τις ανησυχίες για μια παγκόσμια ύφεση και ενώ οι επενδυτές περιμένουν περισσότερα στοιχεία σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. 

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Σεπτεμβρίου έχασε 2,88 δολ. ή 3,2% και έκλεισε στα 86,53 δολ. το βαρέλι. Αυτό είναι το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 25 Ιανουαρίου. 

Το Brent Οκτωβρίου έκλεισε παράλληλα στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 10 Φεβρουαρίου, υποχωρώντας 2,9% στα 92,34 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν σήμερα ότι μελετούν την απάντηση του Ιράν στο "τελικό" σχέδιο κειμένου της Ε.Ε. για τη διάσωση της πυρηνικής συμφωνίας του 2015. Από την πλευρά της η Τεχεράνη κάλεσε τις ΗΠΑ να επιδείξουν ευελιξία για την επίλυση των υπολοίπων ζητημάτων. 

Μια συμφωνία στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θα ανοίξει τον δρόμο στην Τεχεράνη να ξαναρχίσει τις εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου στις παγκόσμιες αγορές. 

Στο μεταξύ, τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία συνεχίζουν να επιβαρύνουν την επενδυτική ψυχολογία.

Στις ΗΠΑ, οι κατασκευές κατοικιών υποχώρησαν τον Ιούλιο σε χαμηλό σχεδόν 18 μηνών. Την ίδια στιγμή, στην Κίνα, η κεντρική τράπεζα μείωσε τα επιτόκια της σε μια προσπάθεια να τονώσει την ζήτηση καθώς η οικονομία της χώρας επιβράδυνε περαιτέρω τον Ιούλιο.  

 

capital.gr

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael