Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Ξεπέρασε και τα 290 ευρώ το φυσικό αέριο, αμετάβλητο το πετρέλαιο

Διευρύνουν τα κέρδη τους στην Ευρώπη οι τιμές του φυσικού αερίου, καθώς οι επανέρχονται οι φόβοι για παρατεταμένη διακοπή των προμηθειών μέσω κρίσιμων αγωγών.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου στον κόμβο διαπραγμάτευσης του Άμστερνταμ (TTF), το ευρωπαϊκό σημείο αναφοράς, πραγματοποιεί άλμα 18,7% με την τιμή να διαμορφώνεται στα 290,46 ευρώ ανά μεγαβατώρα, κινούμενο ανοδικά για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα.

Στο υψηλό ημέρας δε, είχε φτάσει έως και τα 292,995 ευρώ η μεγαβατώρα.

Ο αγωγός Nord Stream θα σταματήσει για τρεις ημέρες για λόγους συντήρησης στις 31 Αυγούστου, εγείροντας και πάλι τις ανησυχίες ότι δεν θα επανέλθει σε λειτουργία μετά τις εργασίες.

Επίσης, η Γερμανία προειδοποίησε ότι η Μόσχα θα μπορούσε να μειώσει περαιτέρω τις προμήθειες, και επαναδιατύπωσε την έκκληση για εξοικονόμηση ενέργειας.

"Έχουμε έναν πολύ κρίσιμο χειμώνα μπροστά μας", τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ μιλώντας στο κρατικό ZDF στο Μόντρεαλ, στη διάρκεια επίσκεψης στον Καναδά με τον Καγκελάριο Σολτς.

"Πρέπει να περιμένουμε ότι ο Πούτιν θα μειώσει περαιτέρω το αέριο".

Οι ευρωπαϊκές αρχές έχουν επανειλημμένως προειδοποιήσει για την πιθανότητα μιας πλήρους διακοπής της παροχής ρωσικού φυσικού αερίου, καθώς το Κρεμλίνο ανταποδίδει τις κυρώσεις που του επιβλήθηκαν εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

Η Γερμανία αναζητά εναλλακτικές αλλά είναι απίθανο να καταφέρει να αντικαταστήσει όλες τις ρωσικές εισαγωγές. Η χώρα αξιολογεί την ανάγκη να παραταθεί η διάρκεια ζωής των πυρηνικών σταθμών, ένα μέτρο που θα αντιπροσώπευε μια αναστροφή στην ενεργειακή πολιτική της χώρας.

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης το πετρέλαιο

Την ίδια ώρα, το πετρέλαιο διέγραψε τις πρωινές απώλειες και κινείται πλέον σε θετικό έδαφος αλλά με οριακές διακυμάνσεις, με τους επενδυτές να αξιολογούν την προοπτική για περισσότερο πετρέλαιο από το Ιράν.

Ειδικότερα, τα futures του brent Οκτωβρίου βρίσκονται πέριξ του αμετάβλητου στα 96,64 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό WTI Σεπτεμβρίου υποχωρεί κατά 0,07% στα 90,38 δολ. το βαρέλι.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν των ΗΠΑ μίλησε την Κυριακή με τους ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, για το ενδεχόμενο αύξησης της προμήθειας από το Ιράν, έπειτα από συμφωνία στα πυρηνικά.

Το πετρέλαιο έχει διαγράψει πλέον τα κέρδη του μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, καθώς οι φόβοι για οικονομική ύφεση επηρεάζουν την αγορά.

"Η παγκόσμια ισορροπία για το υπόλοιπο του έτους δεν είναι τόσο σφιχτή όσο πολλοί ανέμεναν, με τη ρωσική προσφορά να παραμένει υψηλή", δήλωσε ο επικεφαλής στρατηγικής για τα εμπορεύματα της ING Groep.

"Ενώ μπορεί να χρειαστούν κάποιοι μήνες προτού το Ιράν μπει ξανά στα προ κυρώσεων επίπεδα παραγωγής υπό το ενδεχόμενο μιας συμφωνίας, βραχυπρόθεσμα θα μπορούσαν ακόμη να αυξήσουν τις εξαγωγές βασιζόμενοι στην αποθήκευση", πρόσθεσε ο ίδιος. 

 

capital.gr

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael