Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το fuel pass 2

Του Προκοπη Χατζηνικολαου

Ανοίγει εντός της εβδομάδας η πλατφόρμα (fuel pass 2) για 3,1 ιδιοκτήτες οχημάτων οι οποίοι θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για να λάβουν την επιδότηση καυσίμων η οποία είναι διευρυμένη σε σύγκριση με την προηγούμενη επιδότηση.

Το ποσό για θα κάθε δικαιούχο, που πληροί τα νέα εισοδηματικά κριτήρια, είναι προσαυξημένο (κατά 15 ευρώ) εφόσον χρησιμοποιήσει ψηφιακή κάρτα και φθάνει έως και 100 ευρώ στις νησιωτικές περιοχές. Συγκεκριμένα η επιδότηση χορηγείται με τη μορφή ηλεκτρονικής κάρτας, η οποία μπορεί να χρησιμοποιείται στα πρατήρια βενζίνης, ενώ για όσους δεν έχουν δυνατότητα χρήσης smartphone, το ποσό μπορεί να κατατεθεί σε τραπεζικό λογαριασμό της επιλογής τους.

Για να λάβουν την οικονομική ενίσχυση οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα πρέπει όπως προαναφέρθηκε να πληρούν τα κριτήρια που ορίζει η διάταξη τα οποία ωστόσο, είναι διευρυμένα συγκριτικά με τον πρώτο κύκλο του προγράμματος με στόχο να ενισχυθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι. Ειδικότερα:

  • Η επιδότηση για τη βενζίνη χορηγείται μόνο σε φυσικά πρόσωπα συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και έχουν στη κατοχή τους αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα
  • Το ατομικό εισόδημα με βάση τη φετινή φορολογική δήλωση, ανέρχεται στα 30.000 ευρώ. Το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας. Έτσι για ζευγάρι φθάνει τα 33.000 ευρώ για ένα παιδί τα 36.000 ευρώ για δύο παιδία τα 39.000 ευρώ, για τρία παιδιά τα 43.000 ευρώ και ούτω καθεξής με ανώτατο όριο τα 45.000 ευρώ ανεξάρτητα από τον αριθμό των παιδιών.
  • Το φυσικό πρόσωπο θα πρέπει να δηλώσει στη σχετική πλατφόρμα στο gov.gr που θα ανοίξει στο τέλος Ιουλίου το όχημα για το οποίο λαμβάνει την ενίσχυση και επί του οποίου πρέπει να έχει κάποιο ποσοστό συνιδιοκτησίας ή συμβόλαιο μακροχρόνιας μίσθωσης. Κάθε όχημα μπορεί να δηλωθεί από ένα μόνο φυσικό πρόσωπο και κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα. Απαραίτητη προϋπόθεση το όχημα να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται τέλη κυκλοφορίας.
  • Για όσους επιλέξουν τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας το ποσό της ενίσχυσης προσαυξάνεται κατά 15 ευρώ.Έτσι τα συνολικά ποσά της επιδότησης για το επόμενο τρίμηνο διαμορφώνονται ανάλογα με την περιοχή και το είδος του οχήματος ως εξής:
  • 80 ευρώ για κάτοχο αυτοκινήτου σε ηπειρωτική περιοχή με τη χρήση ψηφιακής κάρτας και 65 ευρώ χωρίς κάρτα με πίστωση του ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό
  • 100 ευρώ για κάτοχο αυτοκίνητου σε νησιωτική χώρα με τη χρήση κάρτας και 85 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό
  • 60 ευρώ για κάτοχο μοτοσυκλέτας σε ηπειρωτική περιοχή με τη χρήση κάρτας και 45 ευρώ στον τραπεζικό
  • 70 ευρώ για κάτοχο μοτοσυκλέτας στα νησιά με κάρτα και 55 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό.

Για το ντίζελ κίνησης η επιδότηση “στην αντλία” θα συνεχιστεί τον Ιούλιο. Αύγουστο και Σεπτέμβριο και θα παραμείνει στα 12 λεπτά το λίτρο και μαζί με το ΦΠΑ στα 15 ευρώ το λίτρο.

 

capital.gr

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael