Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Ανοίγει το Fuel Pass 2, έρχεται και νέο Pass στο φόρο κατανάλωσης

Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να ανοίξουν δύο ακόμα πλατφόρμες επιδομάτων μέσα από τις οποίες η κυβέρνηση θα μοιράσει 260 εκατ. ευρώ σε περισσότερα από 3 εκατ. νοικοκυριά και αγρότες .

Πρόκειται για τον δεύτερο κύκλο επιδότησης καυσίμων αλλά και την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης (ΕΦΚ) στους κατ΄επάγγελμα αγρότες.

Στόχος της κυβέρνησης είναι πριν την έξοδο του Αυγούστου οι καταναλωτές να έχουν πάρει μια βαθιά ανάσα γεμίζοντας με κρατικό χρήμα τουλάχιστον ένα ρεζερβουάρ ( για μεσαία αυτοκίνητα).

Το fuel pass 2 φέρνει αυξημένες επιδοτήσεις έως και 100 ευρώ με το μπόνους της ψηφιακής εκδοχής του (αξιοποιείται μόνο στα βενζινάδικα) να προσφέρει πρόσθετη ενίσχυση 15 ευρώ σε σχέση με την κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό (μπορεί να γίνει ανάληψη των χρημάτων και χρήση τους παντού). Η αίτηση για το fuel pass γίνεται με κωδικούς taxisnet μέσω του gov.gr και η επιδότηση αφορά την περίοδο Ιουλίου- Σεπτεμβρίου.

Τα κλειδιά της επιδότησης

Η οικονομική ενίσχυση ανάλογα με το είδος του οχήματος (αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα) και την περιοχή που βρίσκεται η κύρια κατοικία του δικαιούχου (ηπειρωτική περιοχή ή νησιά) κυμαίνεται από 60 έως 100 ευρώ. Η κατάθεση της ενίσχυσης στον τραπεζικό λογαριασμό περιορίζει τα ποσά από 45 έως 80 ευρώ ενώ μέσω smartphone τα ποσά διευρύνονται από 60 έως 100 ευρώ.

Δικαιούχοι: Η ενίσχυση χορηγείται μόνο σε φυσικά πρόσωπα συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και έχουν στη κατοχή τους αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα.

Κριτήρια: Το ατομικό εισόδημα με βάση τη φετινή φορολογική δήλωση δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ. Το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού (σύζυγος/μέλος συμφώνου συμβίωσης και εξαρτώμενα τέκνα). Για το ζευγάρι το όριο ανέρχεται σε 33.000 ευρώ με ένα παιδί φτάνει τα 36.000 ευρώ και με δύο στα 39.000 ευρώ. Με τέσσερα παιδιά αγγίζει τα 45.000 ευρώ. Με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια δικαιούχοι είναι 3,1 εκατ. από το σύνολο των 3,5 εκατ. ιδιοκτητών οχημάτων.

Η αίτηση: Αρχές της επόμενης εβδομάδας ανοίγει η πλατφόρμα στο gov.gr για τη δήλωση του οχήματος, ιδιόκτητου ή με μακροχρόνια μίσθωση. Κάθε όχημα μπορεί να δηλωθεί από ένα μόνο φυσικό πρόσωπο και κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα. Απαραίτητη προϋπόθεση το όχημα να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται τέλη κυκλοφορίας.

Η επιδότηση: Τα συνολικά ποσά της επιδότησης για το επόμενο τρίμηνο διαμορφώνονται ανάλογα με την περιοχή της κύριας κατοικίας και το είδος του οχήματος ως εξής:

  • 80 ευρώ για κάτοχο αυτοκινήτου με κύρια κατοικία σε ηπειρωτική περιοχή με τη χρήση ψηφιακή κάρτας και 65 ευρώ χωρίς κάρτα
  • 100 ευρώ για κάτοχο αυτοκινήτου με κύρια κατοικία σε νησιωτική χώρα με τη χρήση κάρτας και 85 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό
  • 60 ευρώ για κάτοχο μοτοσυκλέτας και κύρια κατοικία σε ηπειρωτική περιοχή με τη χρήση κάρτας και 45 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό
  • 70 ευρώ για κάτοχο μοτοσυκλέτας με κύρια κατοικία στα νησιά με κάρτα και 55 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό .

 

(euro2day)

energypress.gr

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael