Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Ο προγνώστης καιρού, Γ. Βασιλειάδης για την επερχόμενη κακοκαιρία στη Δ. Μακεδονία

Καλημέρα φίλες και φίλοι. Πολλά ακούγονται για την μεταβολή του καιρού τις επόμενες ώρες με αρκετές ανακρίβειες.
Ας ξεκινήσω όμως με μια παραδοχή. Πρόκειται για μια ασυνήθιστη κακοκαιρία για την εποχή που διανύουμε, να θυμίσω όμως ότι αντίστοιχες εικόνες πληθαίνουν τα τελευταία καλοκαίρια στην χώρα μας.

Πάμε στα του καιρού:

Στην Δυτική Μακεδονία ο κυρίως όγκος των φαινομένων αναμένεται σημερα μεταξύ μεσημβρινών και απογευματινών ωρών με βροχές και καταιγίδες που σε περιοχές Κοζάνης και Πτολεμαϊδας και ενδεχομένως Αμυνταίου και Φλώρινας θα διατηρηθούν με ένταση έως και τις πρώτες βραδινές ώρες. Σε τέτοιου τύπου κακοκαιριες η μορφολογία του εδάφους παιζει νευραλγικό ρόλο και γιαυτο δεν θα προξενήσει κάποια εντύπωση η εμμονή του καιρού με φαινόμενα σε συγκεκριμένα τμήματα ενώ άλλες περιοχές θα λαμβάνουν πολύ λιγότερα. Για παράδειγμα η γεωγραφία της περιοχής ενδέχεται να αφήσει μακριά από έντονα φαινόμενα περιοχες του Βελβεντού, λεπτομέρειες όμως μπορούν να κάνουν τη διαφορά (όπως η διεύθυνση των ανέμων)  γι'αυτό είναι αδύνατο να αποδοθεί μια σαφή εκτίμηση σε τόσο τοπικό επίπεδο.

Από αργά το βράδυ η συνταγή για έντονα φαινόμενα "χαλάει" στη Δυτική Μακεδονία. Την σκυτάλη την παίρνει η Ημαθία - Πέλλα και εν μέρη Πιέρια όπου εδώ θα πέσει πολύ νερό. Αποφύγετε την μετακίνηση αν αυτό είναι εφικτό από σήμερα αργά το απόγευμα έως και νωρίς το πρωί του Σαββάτου προς Θεσσαλονίκη. Περιοχές Νάουσας Έδεσσας Βέροιας και ο κάμπος θα δεχτούν μεγάλα ύψη νερού που θα προκαλέσουν πλημμυρικά επεισόδια. Και στη Δυτική Μακεδονία αναμένονται σημαντικά φαινόμενα σε καμία περίπτωση όμως ικανά να συγκριθούν με τα όσα αναμένονται στα δυτικά της Κεντρικής Μακεδονίας.

Καλή σας συνέχεια

 

Γιώργος Βασιλειάδης


*φωτογραφία αρχείου

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael