Τελευταια Νεα

6/trending/recent

Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

Έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος Ευεργέτης της Σιάτιστας, Νίκος Παπαγεωργίου - Τη Δευτέρα η εξόδιος ακολουθία

Μεγάλος δωρητής του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, στη Θεσσαλονίκη
Τα δύσκολα παιδιά χρόνια του Νικόλαου Παπαγεωργίου και η Κατοχή

Αύριο, Δευτέρα, στις 5 το απόγευμα, στη Σιάτιστα, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία του εθνικού ευεργέτη Νικόλαου Παπαγεωργίου. Ο εκλιπών, μαζί με τον προσφάτως αποβιώσαντα αδελφό του Λεωνίδα υπήρξαν δωρητές του Γενικού Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, στη Θεσσαλονίκη.

Με ανακοίνωση του το "Ίδρυμα Παπαγεωργίου”, τον αποχαιρετά με βαθιά θλίψη και συντριβή και επισημαίνει ότι με τη συνεχή προσφορά του, μέσα από δωρεές και χορηγίες, άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στην κοινωνία, αποτελώντας παράδειγμα έμπνευσης και μίμησης για όλους. 

Η ζωή του Νικόλαου Παπαγεωργίου

Γεννημένος στη Σιάτιστα το 1930, ο Νικόλαος Παπαγεωργίου πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια. Ο πατέρας του, Γεώργιος, υπήρξε θύμα της Γερμανικής Κατοχής και η απώλειά του ανάγκασε τον ίδιο και τα άλλα δυο ανήλικα αδέλφια του, τον αείμνηστο Λεωνίδα και τον Απόστολο, να ασχοληθούν με το εμπόριο της γούνας αμέσως μετά την αποφοίτησή τους από το ιστορικό Τραμπάντζειο Γυμνάσιο της Σιάτιστας.

Εργαζόμενος ακούραστα, με κόπο και πολλή επιμονή, αναδείχτηκε από τους σημαντικότερους επιχειρηματικούς παράγοντες της χώρας στη γουνοποιία. Πέρα από την επιχειρηματική του δράση, όμως, διακρίθηκε για την ανιδιοτελή προσφορά στον συνάνθρωπο. Μαζί με τον αδελφό του Λεωνίδα, σύστησαν το "Ίδρυμα Παπαγεωργίου” και με τη σημαντική δωρεά τους κατασκευάστηκε το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου”. Ο Νικόλαος Παπαγεωργίου διετέλεσε Πρόεδρος από την έναρξη της λειτουργίας του έως τον Απρίλιο 2009 καθώς και μέλος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου, ενώ μέχρι σήμερα ήταν ο πρόεδρος του "Ιδρύματος Παπαγεωργίου”.

Νικόλαος Παπαγεωργίου

Αναγορεύθηκε από το ελληνικό κράτος σε μεγάλο εθνικό ευεργέτη και τιμήθηκε με πολλές διακρίσεις και τίτλους, με μέγιστη την απονομή του οφικίου του άρχοντα ακτουαρίου από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Τραγική ειρωνεία πριν λίγο καιρό έφυγε από τη ζωή ο αδερφός του, Λεωνίδας...

Αιωνία τους η μνήμη. Siatista-Info με πληροφορίες thetoc.gr

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

---------------
 

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael