Τελευταια Νεα

6/trending/recent

Hot Widget

Type Here to Get Search Results !

Αρκιοί: Ο μικροσκοπικός παράδεισος που ψάχνεις στα Δωδεκάνησα

Ένα πραγματικό ησυχαστήριο για λίγους

Αν συγκαταλέγεσαι ανάμεσα σε εκείνους που διακοπές σημαίνουν ήλιος και θάλασσα, ένα καλό ταβερνάκι και η απόλυτη ηρεμία και γαλήνη για πλήρη χαλάρωση, τότε αυτό που αναζητάς σίγουρα θα το βρεις στους Αρκιούς.

Ο μικροσκοπικός παράδεισος στα Δωδεκάνησα είναι ένα πραγματικό ησυχαστήριο, που, ωστόσο, λίγοι μόνο μπορούν να εκτιμήσουν. Μια αυθεντική εμπειρία ζωής, που αξίζει κάποια στιγμή να βιώσεις για να καταλάβεις σε όλο σου το είναι την απλότητα κα συνάμα το μεγαλείο ενός ακριτικού νησιού.

Πρόκειται για έναν προορισμό, αρκετά άγνωστο, απλό και ταπεινό, που, ωστόσο κρύβει ένα μεγαλείο στη μικροσκοπική έκτασή του. Το νησάκι των Αρκιών στα Δωδεκάνησα εχωρίζει για τις απίστευτες εικόνες και στιγμές ηρεμίας που προσφέρει στους επισκέπτες του. 

Αρκιοί: Ο μικροσκοπικός παράδεισος που ψάχνεις στα Δωδεκάνησα

Οι Αρκιοί εντοπίζονται σε κοντινή απόσταση από το λιμάνι της Πάτμου –από όπου αναχωρούν δρομολόγια για Αρκιούς, Μαράθι και Λειψούς– και μια ανάσα από τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, οι ακτές της οποίας είναι μάλιστα ορατές από αυτό.

Η όμορφη θέα, το αξιοζήλευτο φυσικό σκηνικό, οι ονειρικές παραλίες και η ηρεμία που επικρατεί θα σας μαγέψουν. Όλη η ζωή περιστρέφεται γύρω από την κεντρική πλατεία στο μικρό λιμανάκι του νησιού, με λιγοστές επιλογές για φαγητό, αλλά νόστιμες και εξαιρετικές γευστικές προτάσεις.

Σημείο αναφοράς των Αρκιών είναι οι εκπληκτικές ακτές τους. Η πιο φημισμένη ονομάζεται Τηγανάκια, η οποία ξεχωρίζει για τα κρυστάλλινα σαν πισίνας νερά και το βραχώδες τοπίο που απλώνεται ολόγυρά της. Μπορείτε να την προσεγγίσετε με το αυτοκίνητο μέχρι ενός σημείου και στη συνέχεια πεζή.

Αξίζει, επίσης, να επισκεφτείτε τα ερείπια του παλιού ιταλικού παρατηρητηρίου από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τα σπήλαια, που λειτουργούσαν ως καταφύγια, καθώς και την εκκλησία της Παναγίας της Παντάνασσας στα ερείπια του παλιού οικισμού του νησιού. Αν βρεθείτε στο νησί στις 23 Αυγούστου, δεν πρέπει να χάσετε την ευκαιρία να παραβρεθείτε στο πανηγύρι που διοργανώνεται στην κεντρική πλατεία με τοπικό φαγητό, παραδοσιακή μουσική και χορό.

 

newsbeast.gr

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

---------------
 

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael