Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Παραβιάζεις το κόκκινο; Νέο σύστημα σε καταγράφει

Ένα νέο σύστημα καταγραφής των οχημάτων που παραβιάζουν τον ερυθρό σηματοδότη πρόκειται να τοποθετηθεί στους δρόμους της Γερμανίας σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης μιας κακής και εξαιρετικά επικίνδυνης συνήθειας.

Αν ανάμεσα στις οδηγικές σας συνήθειες βρίσκεται και εκείνη της παραβίασης του ερυθρού σηματοδότη, τότε ίσως χρειαστεί να υιοθετήσετε έναν διαφορετικό τρόπο προσέγγισης της σκληρής πραγματικότητας, η οποία προϋποθέτει έστω και τον ελάχιστο σεβασμό των κανόνων οδικής κυκλοφορίας.

Κι αυτό γιατί ένα νέο σύστημα καταγραφής το οποίο έχει εξελιχθεί και έχει ήδη πάρει έγκριση ώστε να τοποθετηθεί στους δρόμους της Γερμανίας, πρόκειται να καταγράφει κάθε αυτοκίνητο το οποίο θα παραβιάζει τον ερυθρό σηματοδότη.

Το νέο σύστημα εντοπισμού των παραβατών συνδυάζει τους αισθητήρες που θα βρίσκονται τοποθετημένοι στην άσφαλτο με τη λειτουργία καμερών.



Η αρχή λειτουργίας παραπέμπει στα ραντάρ ταχύτητας, μόνο που στην προκειμένη περίπτωση ο εντοπισμός του οχήματος, το οποίο παραβιάζει τον ερυθρό σηματοδότη δεν θα γίνεται με οπτικά μέσα αλλά με αισθητήρες.

Για την ακρίβεια με δύο αισθητήρες τοποθετημένους κάτω από την επιφάνεια της ασφάλτου και σε διαφορετικά σημεία, ώστε να μπορεί να βεβαιωθεί ότι το όχημα έχει περάσει αυτό που συνηθίζουμε να αναφέρουμε ως «κόκκινο».

Ο πρώτος αισθητήρας βρίσκεται τοποθετημένος στην ίδια ευθεία με τον φωτεινό σηματοδότη, εντοπίζοντας επί της ουσίας το όχημα που παραβιάζει το κόκκινο. Στη συνέχεια ο αισθητήρας δίνει εντολή στην κάμερα, η οποία και πραγματοποιεί τη λήψη της πρώτης φωτογραφίας.

Η διαδικασία, ωστόσο, συνεχίζεται καθώς η παράβαση βεβαιώνεται στην περίπτωση που το όχημα περάσει και τον δεύτερο αισθητήρα, ο οποίος βρίσκεται τοποθετημένος στην άλλη πλευρά της διασταύρωσης και αντιστοίχως η ενεργοποίησή του προκαλεί τη δεύτερη λήψη της φωτογραφίας.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο σύστημα θα έχει τη δυνατότητα να βεβαιώνει και άλλου τύπου παραβάσεις, προσφέροντας στις αστυνομικές αρχές ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο στην προσπάθεια εφαρμογής των κανόνων οδικής κυκλοφορίας.

Με το φαινόμενο της παραβίασης του ερυθρού σηματοδότη να αποτελεί μια από τις βασικές αιτίες πρόκλησης σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και στη Γερμανία, η εγκατάσταση των νέων συστημάτων εντοπισμού των παραβατών αναμένεται να γίνει άμεσα.


Ήδη επτά διαφορετικοί κατασκευαστές έχουν πάρει το πράσινο φως για την υλοποίηση του συγκεκριμένου project χωρίς ωστόσο να έχουν ανακοινωθεί περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό.

Στη χώρα μας έχει πραγματοποιηθεί πιλοτικά η εγκατάσταση συστημάτων καταγραφής παραβάσεων που σχετίζονται με τους φωτεινούς σηματοδότες, με τα πρώτα αποτελέσματα να είναι άκρως εντυπωσιακά.


Πηγή: carandmotor.gr

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael