Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Εξιχνιάστηκαν 2 περιπτώσεις κλοπών από οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς

Σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος ενός αλλοδαπού

Εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, ύστερα από ενδελεχή έρευνα, αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, δύο (2) περιπτώσεις κλοπών, από οικίες που διαπράχθηκαν την 23-06-2022 και την 07-07-2022, αντίστοιχα, στην ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς.

Για τις υποθέσεις αυτές, ταυτοποιήθηκε ως δράστης αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία για κλοπή.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης (modus operandi) του αλλοδαπού από την αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε ότι, κατά τις νυχτερινές ώρες εισέρχονταν από παράθυρα οικιών στο εσωτερικό αυτών και αφαιρούσε μέσα από αυτές κοσμήματα, χρυσαφικά και χρηματικά ποσά.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς, ενώ προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καστοριάς.

H Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας υπενθυμίζει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές:

· Κλειδώνετε την κύρια πόρτα / τις κύριες πόρτες της οικίας σας µε κλειδαριά ασφαλείας.

· Μην αφήνετε ποτέ την κύρια είσοδο ανοιχτή µε στηρίγματα.

· Μην αφήνετε ποτέ ξεκλείδωτες ή ανοιχτές τις πόρτες και τα παράθυρα των μπαλκονιών.

· Μην αφήνετε ποτέ μεγάλα χρηµατικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι σας και µην γνωστοποιείτε στον κοινωνικό και επαγγελµατικό σας περίγυρο τα περιουσιακά στοιχεία που φυλάσσεται στην οικία σας.

· Μην αγγίζετε τους χώρους όπου κινήθηκαν οι δράστες μέχρι να έρθει η Σήμανση, τυχόν διαρρηκτικά εργαλεία ή άλλα αντικείμενα που άφησαν οι διαρρήκτες πίσω τους.

· Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).

· Καταγγείλετε το γεγονός στην Αστυνομία.

· Να ενημερώνετε τα οικία σας πρόσωπα (του στενού και ευρύτερου συγγενικού, φιλικού και κοινωνικού περιβάλλοντος) και ιδιαιτέρως τα ηλικιωμένα άτομα σχετικά με το περιεχόμενο του παρόντος και να τους συμβουλεύετε σχετικά, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο θυματοποίησής τους. 

 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael