Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Νέα βουτιά άνω του 2% για το πετρέλαιο...


Με ισχυρές απώλειες που διαγράφουν την ανοδική αντίδραση της Παρασκευής διαπραγματεύονται οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι φόβοι για τον κίνδυνο περιορισμένης ζήτησης από την Κίνα υποσκελίζουν τις ανησυχίες για τα χαμηλά επίπεδα της παγκόσμιας προσφοράς.

Ειδικότερα, μετά τα κέρδη 2% την Παρασκευή, το Brent παραδόσεως Σεπτεμβρίου βλέπει σήμερα την τιμή του να υποχωρεί κατά 2,2% ή 2,3 δολάρια και διαπραγματεύεται στα 104,7 δολ. το βαρέλι.

Παρομοίως, το αμερικανικό WTI Αυγούστου κινείται με απώλειες 2,9% ή 2,7 δολαρίων και κινείται στα 101,9 δολ. το βαρέλι.

Όπως προαναφέρθηκε, η πορεία των σημερινών συναλλαγών φαίνεται να καθοδηγείται από την επικαιρότητα στην Κίνα, όπου εντοπίστηκε στην Σαγκάη κρούσμα νέας υποπαραλλαγής της Όμικρον, ενώ καταγράφηκαν επίσης 63 νέα κρούσματα.

Η νέα υποπαραλλαγή που εκτιμάται ότι είναι ταχέως μεταδιδόμενη σε συνδυασμό με την αύξηση των κρουσμάτων ενδέχεται να οδηγήσουν σε νέο γύρο μαζικών τεστ στους κατοίκους της πόλης, κάτι που θα περιορίσει την κινητικότητα επιφέροντας πλήγμα στη ζήτηση των καυσίμων.

"Η αγορά απλώς ανταποκρίνεται στην ειδησεογραφία και η Κίνα έχει τραβήξει τη μεγαλύτερη προσοχή μέχρι στιγμής", επιβεβαιώνει ο αναλυτής εμπορευμάτων της Commonwealth Bank Βίβεκ Νταρ.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η νευρικότητα διατηρείται στην αγορά πετρελαίου, με την προσοχή κυρίως στην πρόθεση των δυτικών χωρών να επιβάλουν πλαφόν 40 με 60 δολάρια στο ρωσικό αργό, την ώρα που από την πλευρά του ο Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε ότι περαιτέρω κυρώσεις θα μπορούσαν να έχουν "καταστροφικά" αποτελέσματα στην παγκόσμια αγορά ενέργειας.

Σύμφωνα με την JP Morgan, η αγορά κινείται με το βλέμμα μεταξύ των ανησυχιών για ενδεχόμενο περιορισμό των ρωσικών εξαγωγών από τη μία και την πιθανότητα ύφεσης από την άλλη.

"Οι μακροοικονομικοί κίνδυνοι γίνονται πιο αμφίπλευροι. Μια μείωση κατά 3 εκατ. βαρέλια την ημέρα στις ρωσικές εξαγωγές είναι μια σημαντική απειλή, η οποία αν πραγματοποιηθεί θα οδηγήσει τις τιμές του αργού πετρελαίου Brent περίπου στα 190 δολ/βαρέλι", ανέφεραν οι αναλυτές της τράπεζας σε σημείωμά της.

"Από την άλλη πλευρά, ο αντίκτυπος της σημαντικά χαμηλότερης ζήτησης σε υφεσιακά σενάρια μπορεί να φέρει τιμή του Brent στα 90 δολάρια/βαρέλι στο ενδεχόμενο ήπιας ύφεσης και στα 78 δολάρια/βαρέλι σε ένα σενάριο πιο σοβαρής", προσθέτουν. 

 

capital.gr

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael