Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Νέα άνοδος για τις τιμές του πετρελαίου κατά 1 δολάριο το βαρέλι

Άνοδο κατά 1 δολάριο το βαρέλι καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς τα στοιχεία για χαμηλότερα αποθέματα στις ΗΠΑ και τις περικοπές στις ροές φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, αντιστάθμισαν την ανησυχία για την ασθενέστερη ζήτηση και την επικείμενη αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ.

Το Αμερικανικό Πετρελαϊκό Ινστιτούτο τόνισε ότι τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 4 εκατ. βαρέλια, τέσσερις φορές την προβλεπόμενη πτώση. Τα επίσημα στοιχεία της υπηρεσίας πληροφοριών ενέργειας, αναμένονται σήμερα το απόγευμα.

Το brent ενισχύεται 91 σεντς ή 0,9% στα 105,31 δολάρια, ενώ το WTI σημειώνει άνοδο 1,16 δολαρίων ή 1,2% στα 96,14 δολάρια.

"Φαίνεται πιο ευάλωτη από μια τεχνική σκοπιά, και μια μεγάλη αύξηση των αμερικανών αποθεμάτων αργού σήμερα, θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω πιέσεις", αναφέρουν αναλυτές.

Το πετρέλαιο έχει εκτιναχθεί το 2022, και διαμορφώθηκε σε υψηλό 14 ετών στα 139 δολάρια το βαρέλι τον Μάρτιο, αφότου η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ενέτεινε τις ανησυχίες για τις προμήθειες και καθώς η ζήτηση ανέκαμψε από την πανδημία.

Έκτοτε οι ανησυχίες για την οικονομική επιβράδυνση και η αύξηση των επιτοκίων έχουν επηρεάσει, παρά τις διακοπές εφοδιασμού στη Λιβύη και στη Νιγηρία και τις περικοπές στις ροές ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

Οι ροές αερίου μέσω του Nord Stream 1 μειώθηκαν στο ένα πέμπτο της χωρητικότητάς τους, ενώ η ιταλική Eni τόνισε ότι θα δεχθεί χαμηλότερους όγκους από τη ρωσική Gazprom. 

 

capital.gr

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael