Γράφει ο Κώστας Ζουγρής
Η Ελληνική τραπ δεν έχει απόλυτη σχέση με την Αμερικάνικη, ο Έλληνας τράπερ και γενικά οι Βαλκάνιοι, γιατί αρκετοί από αυτούς που έχουν σχέση με το τραπ, δεν είναι απαραίτητα Έλληνες, αλλά γεννημένοι ή με ρίζες σε άλλες Βαλκανικές χώρες, δεν δείχνουν να βλέπουν σαν ίσες τις γυναίκες.
Χωρίς απαραίτητα αυτό να σημαίνει κάτι το κακό, δηλαδή το να μην είναι γεννημένοι στην Ελλάδα, αυτοί ή οι γονείς τους, όλοι από κάπου αλλού μπορεί να κρατάει η σκούφια μας, Έλληνες και όλοι οι Βαλκάνιοι τις γυναίκες δεν τις θεωρούν ισότιμες και σ' αυτό δυστυχώς μερικές, όπως αυτή που είναι με τον Σνικ και τη αποκάλεσε Πατσαβούρα και αυτή χαζογέλαγε, έχουν κάποια ευθύνη.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που μπερδεύουν πονηρά την τραπ με την κοινωνική αγανάκτηση για την ακρίβεια, την πολιτική κατάσταση και άλλα κοινωνικά φαινόμενα.
Το να έχουμε πολιτικές αντιθέσεις με άλλα κόμματα είναι απόλυτα θεμιτό και συμβαίνει σε όλες της δημοκρατικές χώρες, το να θέλουμε όμως την προσωπική εξόντωση του αντιπάλου μας σε κάθε επίπεδο εκβιάζοντας τις πολιτικές διαδικασίες που έχει καθιερώσει η δημοκρατία, απλά για να κερδίσουμε εμείς, είναι κρυφός φασισμός, κάτι για το οποίο συνήθως κατηγορούμε τους αντιπάλους μας.
Η τραπ υποβιβάζει βασικά την γυναίκα, μιλάει για εύκολο πλουτισμό και αναφέρει συχνά τα όπλα που θα μπορούσαν να ήταν ένα μέσο για την απόκτηση του.Την περασμένη εβδομάδα σε ένα σχολείο της Αττικής ένας 9χρόνος έστειλε ένα μήνυμα σε ένα κοριτσάκι, γράφοντας, όχι δεν το γράφω μη με πάνε και μέσα ζητώντας εξηγήσεις, όμως δεν ήταν καλό μήνυμα και κινείτο στα πλαίσια αυτών που λένε τα τραπ τραγούδια.
Η τραπ δεν έχει καμία σχέση σαν κοινωνικό φαινόμενο με το πανκ που ξεκίνησε σε όλες τις φάσεις του από φτωχά παιδιά με κοινωνικά και όχι σεξουαλικά θέματα.
Τι να κάνετε με τα παιδιά σας αν είναι κάτω από 12 και ακούνε τραπ, να τους πάρετε τα κινητά, τόσο απλό, γιατί θα μετανιώσετε στο μέλλον, δεν είμαι κοινωνιολόγος, όμως αυτό μυρίζομε, δεν θα μας βγει σε καλό, ελπίζω να μην ακούνε τα εγγόνια μας τραπ, δεν μπορούμε και να μιλήσουμε πια στα παιδιά μας, θα μας κατηγορήσουν για παρέμβαση ή καταπίεση.Προσπαθούν τα πρωινάδικα και όλες οι ηλίθιες εκπομπές που μας πλασάρουν οι δισεκατομμυριούχοι να μας πείσουν για το πόσο 'in' είναι οι τράπερς, που παρακολουθούμε συχνά την εξέλιξη τους στην κοινωνία μας, παιδιά που απέκτησαν ξαφνικά πλούτο και συμπεριφέρονται σαν μοντέρνα παιδιά του Ντον Κορλεόνε.
Η Ελληνική τραπ θα πρέπει να έχει αρκετά κοινά μουσικά στοιχεία με την Λάτιν, όμως σε στίχους μάλλον οι σύγχρονες μαφίες έχουν αφήσει το σημάδι τους.