Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

103 δολάρια το βαρέλι: Μικρή άνοδος μετά τη βουτιά για το πετρέλαιο

Με μικρά κέρδη κινούνται τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου, με τους αγοραστές να κάνουν επιφυλακτικά την εμφάνισή τους μετά το βαρύ sell off στην προηγούμενη συνεδρίαση, μετατοπίζοντας ξανά την προσοχή τους στις ανησυχίες για την προσφορά.

Ειδικότερα, τα futures του Brent ενισχύονται κατά 0,85% και κινούνται στα 103,6 δολάρια το βαρέλι, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας είχαν βρεθεί να σημειώνουν άνοδο κοντά στο 3%.

Παρομοίως, το WTI παραμένει ουσιαστικά αμετάβλητο στα 99,55 δολ. το βαρέλι, έχοντας κλείσει χτες χαμηλότερα των 100 δολαρίων για πρώτη φορά από το τέλος Απριλίου.

"Σήμερα είναι κάτι σαν reset. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχει short cover και ότι έρχονται επενδυτές”, τόνισε ο John Kilduff της Again Capital.

Η θεμελιώδης ιστορία σχετικά με τη στενότητα της προσφορά παγκοσμίως, παραμένει. Το sell-off ήταν σίγουρα υπερβολικό, πρόσθεσε.

Ο γενικός γραμματέας του OPEC, Mohammad Barkindo, δήλωσε ότι η βιομηχανία βρίσκεται υπό "πολιορκία” εξαιτίας των υποεπενδύσεων για χρόνια, προσθέτοντας ότι οι ελλείψεις θα μπορούσαν εύκολα να υποχωρήσουν εάν οι επιπλέον προμήθειες από το Ιράν και τη Βενεζουέλα επιτραπούν.

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, προειδοποίησε επίσης ότι μια πρόταση από την Ιαπωνία να περιορίσει την τιμή του ρωσικού πετρελαίου στο μισό περίπου του τρέχοντος επιπέδου, θα οδηγούσε σε σημαντικά λιγότερο πετρέλαιο στην αγορά και θα οδηγούσε τις τιμές υψηλότερα των 300-400 δολαρίων το βαρέλι.

Από την άλλη πλευρά, η νορβηγική κυβέρνηση παρενέβη να δώσει τέλος στην απεργία στον πετρελαϊκό κλάδο που είχε μειώσει την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου, τόνισε επικεφαλής του σωματείου των εργαζόμενων και του υπουργείο Εργασίας, βάζοντας τέλος σε ένα αδιέξοδο που θα μπορούσε να έχει επιδεινώσει την ενεργειακή κρίση της Ευρώπης.

Μέχρι το Σάββατο, η απεργία θα είχε μειώσει τις ημερήσιες εξαγωγές αερίου κατά 1.117.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως ή 56% των ημερήσιων εξαγωγών αερίου, ενώ 341.000 βαρέλια πετρελαίου θα είχαν χαθεί, ανέφερε η Norwegian Oil and Gas.

Ωστόσο, οι ανησυχίες για την ύφεση έχουν επηρεάσει την αγορά. Σύμφωνα με κάποιες πρώτες εκτιμήσεις, η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου μπορεί να έχει συρρικνωθεί στο τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου. Αυτό θα ήταν το δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο ύφεσης, που θεωρείται ο ορισμός της τεχνικής ύφεσης. 

 

capital.gr

 

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael