Τελευταια Νεα

6/trending/recent
Type Here to Get Search Results !

Οι ανησυχίες για πιθανή ύφεση και τον κoρoνοϊό στην Κίνα σταθεροποιούν τις τιμές πετρελαίoυ

Μικρή πτώση καταγράφει η τιμή του πετρελαίου καθώς οι ανησυχίες ότι η ζήτηση για καύσιμα θα πληγεί από μια πιθανή ύφεση και από τους νέους περιορισμούς στην Κίνα, αντιστάθμισαν τις ανησυχίες για τα σφιχτά αποθέματα παγκοσμίως.

Το west texas intermediate υποχωρεί 22 σεντς ή 0,2% στα 120,71 δολάρια το βαρέλι, ενώ το brent υποχωρεί 25 σεντς ή 0,2% στα 122,02 δολάρια το βαρέλι.

"Η συζήτηση για το πετρέλαιο εξακολουθεί να περιστρέφεται γύρω από την μείωση της παραγωγής στη Λιβύη, από το ότι η Κίνα συνεχίζει να επιβάλει μέτρα για την επιβράδυνση εξάπλωσης του κορονοϊού και από τις ανησυχίες για ην παγκόσμια ύφεση που οδηγούν την καταστροφή της ζήτησης", αναφέρουν αναλυτές στην SPI Asset Management.

Στην Κίνα, μια αναζωπύρωση του ιού στο Πεκίνο έχει εγείρει φόβους για μια νέα φάση καραντίνας, τη στιγμή που οι περιορισμοί είχαν χαλαρώσει και η ζήτηση καυσίμων αναμενόταν να σταθεροποιηθεί.

Η πολυπληθέστερη συνοικία της κινεζικής πρωτεύουσας, Chayong, ξεκίνησε μια τριήμερη εκστρατεία μαζικών τεστ σε σχεδόν 3,5 εκατ. κατοίκους.

Περίπου 10.000 θαμώνες ενός μπαρ έχουν εντοπιστεί και έχουν τεθεί σε lockdown τα κτήρια κατοικιών τους.

Οι τιμές του πετρελαίου μπορεί να αντιμετωπίσουν περισσότερη πίεση εάν η αμερικανική κεντρική τράπεζα εκπλήξει τις αγορές με μια μεγαλύτερη του αναμενόμενου αύξηση των επιτοκίων, εκτιμούν οι αναλυτές της CMC Markets.

"Σε διαφορετική περίπτωση, η προσοχή των traders θα επιστρέψει στους περιορισμούς της Κίνας για τον κορονοϊό, όπου θα μπορούσαμε να δούμε τις τιμές να ακολουθούν τις προοπτικές ζήτησης στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως", προσθέτουν.

 

capital.gr

 

 

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael


Top Post Ad

Below Post Ad

https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMKTBmwsw6MuzAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael